11-02-2024 00:00 Rubriek: Getest
Het eerste recept dat ik maakte uit 'Erie, recepten voor het leven', was de Indische Macaroni op pagina 66.
Indische macaroni is een klassieker die is meegenomen door Indische Nederlanders in de jaren vijftig en zestig. Iedere familie heeft zijn eigen versie. In de meeste versies zit ham, maar in de Indische macaronischotel van Erie zit kip en knoflook.
Zowel de kip als de macaroni wordt gekookt in kippenbouillon. De bouillon waarin de kip is gekookt, kun je na het koken prima invriezen voor later gebruik als smaakmaker in andere gerechten. Weggooien is zonde.
Verder gaat er heul veul kaas in. Superlekker, maar dat maakt het wel wat zware kost. Maak er dus een lekkere lichte salade bij. Erie adviseert atjar ketimoen (zoetzure komkommer) maar ik heb er een eenvoudige groene salade bij gemaakt met een vrij neutrale vinaigrette.
Het recept is prima te volgen, is voor iedereen goed te doen en het resultaat is heel erg lekker. De genoemde bereidingstijd (2 uur) is wat ruim. Ik ben er ongeveer anderhalf uur (inclusief afkoeltijd en oventijd) mee bezig geweest. Maar ik heb liever dat het te ruim aangegeven wordt dan dat het krap aan is. Ik houd erg van rust in de keuken. De Indische keuken heeft de reputatie dat je er uren voor in de keuken moet staan. Voor dit recept is dat in ieder geval niet nodig.
Dikke aanrader!