Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Cocktails

Tess Posthumus

Verschijning: 15-08-2019

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Ontdek de magische wereld van het mixen

Uit: Cocktails

26-03-2024 08:00 Rubriek: Review

Cocktails Tess PosthumusCocktails zijn officieel een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en waarvan er één alcohol moet bevatten. Een gin-tonic of een rum-cola is dus eigenlijk officeel geen cocktail, maar een mixdrank... het is maar even dat je het weet.

Het boek

Ik kreeg dit boekje samen met een cocktailset op mijn verjaardag. Echt iets dat je niet zo snel voor jezelf koopt, maar wel heel leuk is om in huis te hebben. Alle klassiekers staan erin: de Kir Royale, de Mai Tai, de Piña Colada, de Cosmopolitan ... allemaal. Ook zijn er recepten opgenomen om siropen met verschillende smaken te maken, een aantal signature recepten van Tess Posthumus en een paar mocktails. 

Tess Posthumus

Tess werkte als bijbaan naast haar studie in een van de beste bars ter wereld: Door 74 in Amsterdam. Ze bleek talent te hebben want ze won verschillende nationale en internationale wedstrijden. De bijbaan werd een professionele loopbaan en in 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen cocktailbar, Flying Dutchmen Cocktails. 

Conclusie

Met Masterclass Cocktails haal je een goede gids in huis om de klassiekers te leren. Daarnaast is er veel te lezen over bartools (wat gebruik je nou eigenlijk waarvoor?), glazen, cocktailbitters en garnering. Een complete gids om van start te gaan met je eigen thuis Cocktailbar.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Scene: rokerig jazzcafé en een Old Fashioned →

In 'cocktails' van Tess Posthumus staan alle klassiekers. Ook de Old Fashioned, het favoriete drankje van Don Draper.

De zon in een glas: Mimosa →

Een klassieker uit Cocktails van Tess Posthumus: mimosa, een heerlijke cocktail voor een zonnige dag.

Espresso Martini; shaken or stirred? →

Een hippe cocktail uit 'Cocktails' van Tess Posthumus ... maar moet je deze martini nou shaken of stirren?

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [42] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Monchoutaart met aardbeien →

De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.

Recept: Speculaasbrokken →

Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Recept: Rocky Road →

Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Review [43] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Getest [145] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.