Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Risotto! Risotto!

Valentina Harris

Verschijning: 01-03-2018

Veltman Uitgevers B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Risotto met een hoofdrol voor peterselie

Uit: Risotto! Risotto!

04-04-2024 07:15 naar notities Rubriek: Getest

Risotto met peterselieEr zijn twee soorten peterselie die in de keuken veel worden gebruikt. Krulpeterselie en platte peterselie. Voor dit gerecht gebruik je platte peterselie want die is wat krachteriger van smaak, zelfs een beetje licht peperig. Krulpeterselie is veel zachter van smaak. 

De algemene regel is, dat je platte peterselie gebruikt voor de smaak en dat je krulpeterselie gebruikt voor de garnering. 

Ik ken geen andere gerechten waarin peterslie een hoofrol speelt, maar in deze risotto is dat wel het geval. 

Peterselie in de hoofdrol

En dat pakt fantastisch uit! Deze risotto heeft een heel eenvoudige basis en de smaak komt van de Parmezaanse kaas en de peterselie. Heel bijzonder en heel erg lekker.

Eenvoudig te maken en een absolute crowdpleaser.

Risotto met peterselie

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Een boek dat ik vaak uit de kast pak: Risotto! Risotto! →

Risotto! Risotto! Als je deze tweedehands nog op de kop kunt tikken: doen!

Een totaal andere risotto →

Niet romig, niet kazig, maar fris, zomers en licht: risotto met zalm uit Risotto! Risotto!

Italiaanse vlag risotto →

Groene basilicum, witte knoflook en rode tomaten, een op en top Italiaanse risotto. Uit Risotto! Risotto!

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →