Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Lekker Caribisch koken

Tee Chef

Verschijning: 15-06-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Lekker Caribisch Koken

Uit: Lekker Caribisch koken

16-07-2024 19:45 Rubriek: Review

Lekker Caribisch koken"Koken is voor mij een creatieve vorm van meditatie." schrijft Chef Tee in de inleiding. "Ik vergeet de rekeningen waar ik me zorgen over maak, ik vergeet deadlines waar ik stress van heb, het gewicht van de wereld op mijn schouders. Ik ben in een omgeving waar negativiteit niet kan binnendringen in de beschermende bubbel van geluk die ik heb gecreëerd." 

Grappig, want dat is precies zoals ik koken ook ervaar. Ik weet dat het voor veel mensen één van de vele dingen is die je op een dag nou eenmaal ook nog moet doen. En zo is het voor mij ook vaak geweest. 

Het bereiden van de dagelijkse maaltijd...

...is voor mij ontspanning. Natuurlijk niet elke dag, maar als ik mijn week goed gepland heb (wat ik heel ingewikkeld vind), de boodschappen in huis zijn en ik na een drukke werkdag en een half uurtje bijpraten met mijn lief op de bank naar de keuken vertrek begint voor mij de rust die ik zo ontzettend hard nodig heb.

Lekker Caribisch Koken

En als je dan zo'n boek als dat van Chef Tee mag uitproberen is dat echt een feestje. De cover straalt één en al Caribische vrolijkheid uit, net als de foto's in het boek. De foto's van de gerechten zijn helder en kleurrijk en hier en daar een prachtige omgevingsfoto om even lekker bij weg te dromen. 

En wat staat er dan zoal in dat vrolijke boek? Natuurlijk gerechten met vis en zeebanket, maar ook Caribische klassiekers, cakes en desserts en punches en cocktails. Ik maakte de afgelopen tijd drie gerechten. Linkjes naar de stukjes daarover vind je onderaan dit artikel. 

Chef Tee deelt zijn eenvoudige jerk-marinade recept dat in veel van de overige gerechten gebruikt wordt. Als je eens een Caribisch barbecuefeest wilt geven, is dit het boek dat je moet kopen!

Conclusie

Ik heb op dit boek eigenlijk maar één ding aan te merken en dat is de aanduiding voor de hoeveelheid personen. Ik maakte bijvoorbeeld de klassieke kipcurry en daar staat bij dat deze is bedoeld voor 8-12 personen. Ik weet dat wij grote eters zijn, maar wij hebben deze pan met z'n drieën leeg gegeten. Er gaat 500 gram kip in, dus zo gek is dat toch niet met 3 personen? Als je daar even op let bij het maken van de gerechten (en je houdt van een beetje pit hier en daar), heb je aan dit boek een tropische topper.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Klassieke gestoofde kip →

De auteur van 'Lekker Caribisch Koken' noemt dit gerecht zijn pure hemel.

Getest: In folie gebakken garnalen in curry →

Een Caribische draai aan vis 'en papillote', garnalen in curry gebakken in de oven in folie.

Getest: Wortel-walnotencake →

Een heerlijke smeuïge wortelcake met een tropische botercrème.

Getest: Klassieke kipcurry →

Voor een goede curry kun je ons wakker maken. En deze kunnen we weer aan het lijstje toevoegen.

Review [46] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Van de Plank →

'Van de Plank' speelt volop in op de 'Grazing Boards' trend: Hoe stel je precies een mooi en lekker Grazing Board samen?

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Getest [150] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Recept [48] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Perfect Pavlova Board →

Pavlova het ultieme feestelijk dessert voor Kerst of voor Pasen. Een beter shared dessert bestaat er toch niet?

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →