Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Dumplings

La Taverne de ZHAO

Verschijning: 03-07-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Vegetarische dumplings

Uit: Dumplings

05-09-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Vegetarische dumplingsDumplings had ik nog niet eerder gemaakt. Het leek me nogal veel werk en gedoe. Je bent er lang mee bezig en het is binnen vijf minuten op... dat werk. 

Eigenlijk is dat ook zo, maar toch ben ik blij dat ik me er voor het eerst aan heb gewaagd.

Wel heb ik een beetje vals gespeeld, want ik heb bij de Aziatische supermarkt kant en klare dumplingvellen uit de diepvries gekocht (die je overigens ook heel goed voor ravioli e.d. kunt gebruiken!). 

Dan nog is het best een klusje waar je zin in moet hebben. Ik knutsel graag met eten, dus als ik er de tijd voor heb, doe ik het met plezier.

De vegetarische vulling bestaat uit roerei en rijstvermicelli met smaakmakers. Superlekker! De vulling die over was, heb ik erbij gegeven  als een soort salade.

Met het vullen ben je wel even bezig, maar als je er eenmaal handigheid in hebt, gaat het steeds sneller. Je heb ook handige dumplingvormpjes. Mocht je vaker dumplings (willen) maken, dan is het misschien best de aanschaf waard. 

Ze waren trouwens heerlijk! Ik heb er een sausje van sesamolie en zwarte azijn bij gedaan en een zoet-zure chilisaus. Smullen!

metsausjes

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, tussendoortje, snack, vegetarisch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Dumplings →

'Dumplings' is een nieuw deel uit de serie Chef het zelf. Zelf dumplings maken is leuk om te doen!

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.