Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Dumplings

La Taverne de ZHAO

Verschijning: 03-07-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Dumplings

Uit: Dumplings

08-09-2024 08:00 Rubriek: Review

DumplingsDumplings had ik nog nooit zelf gemaakt. Ik vind ze erg lekker, dus ze stonden al wel een tijdje op mijn to-cook lijstje.

Toen Uitgeverij Becht het verschijnen van 'Dumplings' aankondigde was dat natuurlijk het ideale moment om me er eens aan te wagen. 

'Dumplings' is verschenen in de Chef het Zelf serie, waarin ook al de titels 'Donuts', 'Ramen', 'Bubble Tea', 'Taco's' en 'Burgers' al verschenen. Het zijn leuke, kleine en informatieve boekjes die iets meer dan een tientje kosten en zich er uitstekend voor lenen om als cadeautje weg te geven.

Recepten

Het boekje bevat 22 recepten voor dumplings met allerlei soorten vullingen. Vlees, vis en vega. Ook lees je hoe je zelf dumplingdeeg maakt. Heel eerlijk: daar heb ik me niet aan gewaagd. Ik weet toevallig dat de Aziatische supermarkt deegvelletjes van prima kwaliteit uit de diepvries verkoopt en ik ben zo lui geweest om die te gebruikten.

Tip: die velletjes lenen zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld ravioli.

Dumplings kun je op verschillende manieren vouwen en dat staat heel duidelijk met tekeningetjes uitgelegd. Appeltje eitje zou je denken.

Moeilijk/makkelijk?

Moeilijk is het maken van dumplings zeker niet. Tijdrovend wel! Ik ben best een ervaren thuiskok, maar ik ben met het maken van 30 dumplings, een volwaardige maaltijd voor twee personen (met kant en klare vellen en inclusief het maken, vullen en koken/stomen/bakken) zeker 2 tot 2,5 uur bezig geweest. Als je de handigheid van het vouwen eenmaal te pakken hebt gaat het best wat sneller, maar voordat je de handigheid te pakken hebt... dat duurt even. 

Als je ze wilt maken, doe dat dan op je gemak op een regenachtige zondagmiddag als je lekker de tijd hebt. 

Verder vind ik het maken en eten van dumplings (net als zelfgemaakte sushi of ravioli) altijd erg onbevredigend, omdat je er uren mee bezig bent en het in 10 minuten op is. Lekker is het wel en vers gemaakt is altijd lekkerder dan uit een pakje/zakje of kant en klaar uit de diepvries.

Conclusie

Het boekje geeft duidelijk uitleg en een breed assortiment aan smaken waar je goed mee uit de voeten kunt. Met de vulling kun je natuurlijk spelen. Een paar lekkere dipjes erbij en smullen maar. Leuk boekje, met goede instructies. Voor de meeste ingrediënten heb je geen specifieke winkel nodig. Bij een gewone, goed uitgeruste Appie/Jumbo kun je prima terecht.

Dumplings
Prijs: 11,99 euro

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →