Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Budget Vegan

Saskia Sidey

Verschijning: 10-09-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: DIY-gebakken bonen

Uit: Budget Vegan

25-09-2024 07:00 Rubriek: Getest

Dé studentenprak voor als er aan het einde van je studiebeurs nog een stukje maand over was: witte bonen in tomatensaus. Goedkoop en goed vullend.

De allerlekkerste baked beans at ik ooit in Savannah, Georgia. In een eetcafé met een eenvoudige kaart maar met uitstekend eten. Die baked beans waren opgeleukt met spek en uien en dat was verrukkelijk.

Bakedbeans

In Budget Vegan kwam ik een recept tegen voor gebakken bonen en ik was benieuwd of ik het nog lekker vond. Het antwoord is: ja. Lekker, maar meer ook niet. Dit is een prima basisrecept voor gebakken bonen en op toast met een likje gezouten boter is het ook erg lekker. Het recept is ook nog prima 'aan te kleden' met kruiden en als het niet persé vegan of vega hoeft te zijn met spek en uien. 

Je kunt het bij vanalles serveren en het is makkelijk te maken. Als je het als hoofdgerecht maakt, is het aan te raden er een lekkere frisse groene salade bij te maken.

Is het budget? Hmmmm een blikje witte bonen in tomatensaus is goedkoper. Als je dat inkookt in een beetje groentebouillon, een schepje suiker en een scheutje wittewijnazijn krijg je hetzelfde effect vermoed ik. 

Gebakken bonen

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, vegetarisch, veganistisch, warm

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Budget Vegan →

De vegan lifestyle is niet de meest goedkope manier van leven. Dit boek helpt je de kosten onder controle te houden.

Getest: Groentepilav →

Een heerlijke en eenvoudig pilav die zich ook goed leent voor variatie en restverwerking.

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [46] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Getest [149] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.