25-09-2024 07:00 Rubriek: Getest
Dé studentenprak voor als er aan het einde van je studiebeurs nog een stukje maand over was: witte bonen in tomatensaus. Goedkoop en goed vullend.
De allerlekkerste baked beans at ik ooit in Savannah, Georgia. In een eetcafé met een eenvoudige kaart maar met uitstekend eten. Die baked beans waren opgeleukt met spek en uien en dat was verrukkelijk.
In Budget Vegan kwam ik een recept tegen voor gebakken bonen en ik was benieuwd of ik het nog lekker vond. Het antwoord is: ja. Lekker, maar meer ook niet. Dit is een prima basisrecept voor gebakken bonen en op toast met een likje gezouten boter is het ook erg lekker. Het recept is ook nog prima 'aan te kleden' met kruiden en als het niet persé vegan of vega hoeft te zijn met spek en uien.
Je kunt het bij vanalles serveren en het is makkelijk te maken. Als je het als hoofdgerecht maakt, is het aan te raden er een lekkere frisse groene salade bij te maken.
Is het budget? Hmmmm een blikje witte bonen in tomatensaus is goedkoper. Als je dat inkookt in een beetje groentebouillon, een schepje suiker en een scheutje wittewijnazijn krijg je hetzelfde effect vermoed ik.
Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, vegetarisch, veganistisch, warm