Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het vega slowcookerboek

Sabine Koning

Verschijning: 28-08-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat

Uit: Het vega slowcookerboek
Een cadeautje van: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

20-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode peper, fijngehakt zonder zaadjes
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 100 g rucola
  • 150 g belegen kaas, geraspt
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Doe de aardappelen in de pot van de slowcooker. 

Voeg de ui, knoflook, rode paprika, rode peper en zongedroogde tomaten toe. Er mag rustig wat van de zongedroogde-tomatenolie mee worden geschept, dat zorgt alleen maar voor smaak!

Gaar de aardappelen 5 uur op Low of 3 uur op High.

Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en schep de rucola en belegen kaas erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Foto en recept: Sabine Koning
Uit: Het Vega Slowcookerboek
Prijs: 22,99 euro

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Recept: Dan Dan Noedelsoep →

Je slowcooker leent zich uitstekend voor het maken van soep. Probeer vooral deze Dan Dan Noedelsoep eens.

Getest: Jackfruit rendang →

Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.