Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het vega slowcookerboek

Sabine Koning

Verschijning: 28-08-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Jackfruit rendang

Uit: Het vega slowcookerboek

18-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest

Jackfruit is een tropische vrucht die door vegetariërs en veganisten graag als vleesvervanger wordt gebruikt. Niet voor de voedingswaarden want die vervangen niet de voedingswaarden van vlees niet, maar meer om de structuur. Het heeft namelijk een stevige, draadjesachtige structuur.

Jackfruit van rendang

Heel veel gerechten zijn goed vegetarisch te maken, maar rendang is er zo eentje .... onvervangbaar. In het Vega Slowcooker Boek van Sabine Koning staat een vega rendang van jackfruit, bereid in de slowcooker. 

Is het rendang? Nee, je moet het niet willen vergelijken. De smaak van vlees is in rendang onvervangbaar. De jackfruit houdt wel goed de draadjesvlees structuur vast en geeft daarom wel een vergelijkbaar mondgevoel. Maar rendang? Nee. Is het lekker? Zeker wel!

Jackfruit heeft van zichzelf niet veel smaak. In het recept uit het boek is geen zout toegevoegd, maar bij het proeven had het echt wel een beetje zout nodig. Dat heb ik daarom nog toegevoegd. 

We hadden een restje dat we de volgende dag hebben opgewarmd en daar hebben we een scheutje ketjap door gedaan. Ook lekker!

Redang van jackfruit

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Recept: Dan Dan Noedelsoep →

Je slowcooker leent zich uitstekend voor het maken van soep. Probeer vooral deze Dan Dan Noedelsoep eens.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer