Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het vega slowcookerboek

Sabine Koning

Verschijning: 28-08-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek

Uit: Het vega slowcookerboek

21-10-2024 07:30 Rubriek: Review

Vega SlowcookerboekSabine Koning van Ohmyfoodness.nl kwam vorig jaar met Het Slowcookerboek en dat werd een enorm succes. Week na week stond het boek in de top 10 van best verkopende kookboeken. 

De meest gestelde vraag aan de auteur was: 'staan er ook vegetarische recepten in?'. De slowcooker is toch vooral bekend van de stoofpotjes met vlees. En ja, er staan vegetarische recepten in Het Slowcooker Boek, maar hoe geweldig is het dat er nu ook een speciaal Vega Slowcooker Boek is? 

Voor mij echt wel een eye-opener want sinds wij veel minder vlees eten heb ik serieus overwogen om mijn slowcooker weg te doen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan.

Het boek

De auteur besteedt in het boek uitgebreid aandacht aan de slowcooker. Welke soorten zijn er, hoe werken ze precies en welke is geschikt voor welke specifieke situatie. Maar ook: hoe maak je je slowcooker schoon en waar kun je 'm het beste neerzetten.

De hoofdstukken

Het boek begint met soeprecepten. Een slowcooker leent zich heel goed voor het maken van soepen en bouillons. Onder andere deze Dan Dan Noedelsoep staat in dit hoofdstuk. Verder bijvoorbeeld een bloemkoolsoep met gele curry en rijstnoedels en een Chinese tomatensoep. 

Ook curry's zijn goed vertegenwoordigd. Zoals bijvoorbeeld een bloemkoolcurry met doperwten en een Kerrie Telor. Klinkt goed en ze zien er in het boek heerlijk uit. Verder veel stamppotten (zoals bijvoorbeeld deze Rucolastamppot) en stoofgerechten, waarvan ik de Jackfruit Rendang maakte. Uit het hoofdstuk Kleine gerechtjes en Bijgerechten maakte ik de Appelmoes met kaneel en vanille.

Als je eenmaal weet hoe je met je slowcooker moet omgaan (en geloof me: het is geen rocket science) kun je met het boek van Sabine Koning meteen aan de slag. De receptuur is duidelijk, de omschrijving is helder en goed te volgen en de meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te krijgen. En last but nog least: Sabine maakt prachtige foto's!

Voor wie is dit boek?

Je moet een slowcooker of multicooker met slowfunctie hebben om met dit boek aan de slag te kunnen gaan. Als je er eentje hebt dan vind je in dit boek leuke, lekkere, makkelijke en goede vegetarische recepten voor iedere dag, maar ook voor bijzondere dagen. 

Titel: Het Vega Slowcooker Boek
Recepten en foto's: Sabine Koning
Uitgever: Uitgeverij Becht
Prijs: 22,99

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Recept: Dan Dan Noedelsoep →

Je slowcooker leent zich uitstekend voor het maken van soep. Probeer vooral deze Dan Dan Noedelsoep eens.

Getest: Jackfruit rendang →

Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Alle blogs in de rubriek Review [50]

Recensie: Too Easy →

19-12-2024 Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

11-12-2024 Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

05-12-2024 Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?