Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het vega slowcookerboek

Sabine Koning

Verschijning: 28-08-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Dan Dan Noedelsoep

Uit: Het vega slowcookerboek
Een cadeautje van: HarperCollins Holland

19-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Dan Dan Noedelsoep

INGREDIËNTEN:

Bouillon

  • 3 el tahin
  • 1 el sojasaus
  • 1 el chiliolie
  • 2 el crispy chiliolie (van Lao Gan Ma)
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el zwarte azijn (optioneel)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 bosuitjes, in ringen
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 2 tl kristalsuiker
  • 500 ml water

En verder

  • 500 g vegagehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el donkere sojasaus
  • 200 g mihoen

Toppings

  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE

Doe alle ingrediënten voor de bouillon in de pot van de slowcooker. Roer goed door en laat de bouillon minimaal 4 uur op low trekken. Langer is altijd beter, want: meer smaak!

Bak, als je bijna wilt gaan eten, het vegagehakt met de knoflook en sojasaus in een koekenpan tot het vegagehakt plakkerig is.

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de mihoen over diepe borden.

Schep de bouillon over de mihoen en verdeel het vegagehakt over de kommen. Garneer met verse bosuitjes en geroosterde sesamzaadjes.

Foto en recept: Sabine Koning
Uit: Het Vega Slowcookerboek
Prijs: 22,99 euro

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Getest: Jackfruit rendang →

Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.