Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tinned tomatoes

Samuel Goldsmith

Verschijning: 29-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Doordeweekse chili con carne

Uit: Tinned tomatoes
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

15-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Chili con carne

Ingrediënten:

  • 1 el zonnebloemolie of andere olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt of geperst
  • 400 g rundergehakt
  • 1-3 tl chilipoeder
  • 1 blik à 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blik à 400 gram rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 blokje runderbouillon (indien nodig glutenvrij)

Erbij: 

  • gekookte rijst of maïstortilla's
  • 150 ml zure room
  • Goudse kaas, geraspt
  • ingelegde jalapeños uit pot

Bereidingswijze:

Verhit de zonnebloemolie in een steelpan of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en bleekselderij 10 tot 12 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg de rode paprika toe en bak 5 minuten mee tot hij zacht is. Roer de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee. 

Voeg het rundergehakt toe, duw met de achterkant van een houten lepel op het gehakt zodat het uit elkaar valt en bak het gehakt tot het verkleurd is. 

Voeg het chilipoeder toe. In het geval je pikant chilipoeder gebruikt zal 1 theelepel voldoende zijn. Gebruik je mild chilipoeder, dan zal het nodig zijn om in de buurt van 3 theelepels toe te voegen.

Voeg alle overige ingrediënten toe plus 1 blikje water. Stoof de chili con carne 20 tot 30 minuten op laag vuur tot de saus mooi ingedikt is. 

Serveer de chili con carne als je dat lekker vindt met rijst of tortilla's, zure room, geraspte kaas en ingelegde jalapeños.

Titel: Doordeweekse chili con carne
Uitgever: Good Cook
Prijs: 19,95 euro
Foto: Mowie Kay
Tekst: Samuel Goldsmith

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Recept: Tomatenketchup →

Hoe leuk is het om je eigen tomatenketchup te maken!

Getest: Vakantiepasta uit Tinned Tomatoes →

Tijdens de vakantie wil je makkelijk en snel koken maar wel lekker eten. In Tinned Tomatoes staat een heerlijke vakantiepasta.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.