23-01-2024 00:00 Rubriek: Getest
Een boek over tofu moet natuurlijk een recept bevatten om zelf tofu te maken en gelukkig is dat zo in dit boek.
Het is even een klusje - niet ingewikkeld, maar het kost wat tijd - maar dan heb je ook wat. Bovendien houd ik van knutselen met eten.
Soja van eigen bodem
Ik gebruikte biologische sojabonen van eigen bodem (van NL-Soja) en de nigari (magnesiumchloride) bestelde ik online. Verder heb je qua ingrediënten niets nodig. Een tofuvorm of -pers is handig, maar niet onmisbaar. Het kan ook met een zeef. Verder heb je nog een stukje kaasdoek nodig (of een dunne theedoek, daar gaat het ook mee).
Deze zelfgemaakte tofu is zo lekker dat je het zo kunt eten. Ik maakte er de lekkere liefdeselixer van pagina 29 bij. Een lekker pittig prutje dat ook lekker is op bijvoorbeeld een toastje of een boterham. Smullen!