15-01-2024 00:00 Rubriek: Review
Een heel boek over tofu? Jazeker en wat voor een boek! De schrijfster omschrijft tofu als het perfecte blanco canvas om alle smaken op te nemen die je verder nog in de pan stopt. Ik ben zelf niet zo heel bekend met het gebruik van tofu, maar door dit boek ben ik van alles gaan proberen en dat beviel heel erg goed.
Tofu wordt in het Westen vooral gezien als vleesvervanger, maar in Azië kijkt men daar heel anders naar. Tofu wordt vaak ook gecombineerd met vlees of vis. De voorliefde van de schrijfster voor de Aziatische en Chinese keuken spat van de pagina’s van dit boek af. Je moet voor een aantal van de ingrediënten wel even naar de toko, maar tegenwoordig heeft iedere behoorlijke plaats er wel een. En anders zijn er altijd goede online shops die alles bij je thuis kunnen brengen.
Als er vlees of vis verwerkt is in de receptuur, geeft de schrijfster bij de meeste recepten ook een vegetarisch alternatief. Hier en daar zijn de gerechten flink pittig en daar moet je van houden. Ook hier kun je natuurlijk naar eigen inzicht de boel een beetje temperen.
Dit boek bevat niet alleen recepten, maar ook heel veel informatie over tofu.
Conclusie
Wat een fijn boek is dit! De recepten kloppen als een bus. Je kunt er lekker mee experimenteren en je kunt allerlei nieuwe ingrediënten en smaakcombinaties ontdekken. Zo ben ik nu helemaal fan van gefermenteerde zwarte boontjes, verkrijgbaar bij de toko en een fantastische smaakmaker.