Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tofu

Emma de Thouars

Verschijning: 23-08-2022

Singel Uitgeverijen

Eenvoudig te bestellen bij:

Tofu: blanco canvas voor alle smaken

Uit: Tofu

15-01-2024 00:00 naar notities Rubriek: Review

Tofu cover en quoteEen heel boek over tofu? Jazeker en wat voor een boek! De schrijfster omschrijft tofu als het perfecte blanco canvas om alle smaken op te nemen die je verder nog in de pan stopt. Ik ben zelf niet zo heel bekend met het gebruik van tofu, maar door dit boek ben ik van alles gaan proberen en dat beviel heel erg goed. 

Tofu wordt in het Westen vooral gezien als vleesvervanger, maar in Azië kijkt men daar heel anders naar. Tofu wordt vaak ook gecombineerd met vlees of vis. De voorliefde van de schrijfster voor de Aziatische en Chinese keuken spat van de pagina’s van dit boek af. Je moet voor een aantal van de ingrediënten wel even naar de toko, maar tegenwoordig heeft iedere behoorlijke plaats er wel een. En anders zijn er altijd goede online shops die alles bij je thuis kunnen brengen. 

Als er vlees of vis verwerkt is in de receptuur, geeft de schrijfster bij de meeste recepten ook een vegetarisch alternatief. Hier en daar zijn de gerechten flink pittig en daar moet je van houden. Ook hier kun je natuurlijk naar eigen inzicht de boel een beetje temperen. 

Dit boek bevat niet alleen recepten, maar ook heel veel informatie over tofu.

Conclusie

Wat een fijn boek is dit! De recepten kloppen als een bus. Je kunt er lekker mee experimenteren en je kunt allerlei nieuwe ingrediënten en smaakcombinaties ontdekken. Zo ben ik nu helemaal fan van gefermenteerde zwarte boontjes, verkrijgbaar bij de toko en een fantastische smaakmaker. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Zelfgemaakte tofu: ook lekker zonder opsmuk →

Een boek over tofu moet natuurlijk een recept bevatten om zelf tofu te maken en gelukkig is dat zo in dit boek.

Butter tofu Sloppy Joe uit 'Tofu' →

Deze Sloppy Joe doet niet onder voor zijn vlezige broertje. Kijk op pagina 43.

Mapo Tofu uit 'Tofu' →

Behoorlijk pittige Mapo Tofu, erg lekker. Kijk op pagina 89.

Mijn favoriet: Pad Prakow met Tofu en een crispy ei →

Lekker pittige pad prakow met een knapperig gebakken eitje.

Alle blogs in de rubriek Review [64]

Recensie: Hokkaido →

25-05-2025 Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

15-05-2025 Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

04-05-2025 Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →