Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tofu

Emma de Thouars

Verschijning: 23-08-2022

Singel Uitgeverijen

Eenvoudig te bestellen bij:

Mapo Tofu uit 'Tofu'

Uit: Tofu

23-01-2024 00:00 naar notities Rubriek: Getest

Uit 'Tofu' maakte ik de Mapo tofu van pagina 89. Op advies van de schrijfster verving ik voor de vegetarische variant het varkensgehakt door shiitake en dat was een goed idee.

Omdat ik de receptuur zoveel mogelijk tot op de letter wil volgen, werd het een heel erg spicy gerecht. Persoonlijk houd ik daar wel van, maar als je wat minder fik in je mond wilt, staat er ook bij welke vuur en vlam optioneel is en waar je wel wat minder van kunt nemen. 

Het nadeel van erg spicy is vaak dat je de rest van de smaken niet meer proeft. Dat vond ik in dit gerecht niet. Naast de hitte blijf je de andere smaken goed proeven. We hadden wat over en dat ging de vriezer in. Een paar weken later hebben we het gegeten en de smaak was goed bewaard gebleven.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Zelfgemaakte tofu: ook lekker zonder opsmuk →

Een boek over tofu moet natuurlijk een recept bevatten om zelf tofu te maken en gelukkig is dat zo in dit boek.

Butter tofu Sloppy Joe uit 'Tofu' →

Deze Sloppy Joe doet niet onder voor zijn vlezige broertje. Kijk op pagina 43.

Mijn favoriet: Pad Prakow met Tofu en een crispy ei →

Lekker pittige pad prakow met een knapperig gebakken eitje.

Tofu: blanco canvas voor alle smaken →

Tofu van Emma de Thouars - Een heel boek over tofu en echt niet alleen voor vegetariƫrs. Tofu is zoveel meer dan een vleesvervanger.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →