Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het lekkerste uit Turkije

Hilal Kayis Sungur

Verschijning: 31-10-2023

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Mercimek Çorbasi - Fluweelzachte rode-linzensoep uit 'Het lekkerste uit Turkije'

Uit: Het lekkerste uit Turkije

26-02-2024 00:00 naar notities Rubriek: Getest

Ik verheugde me er al een tijdje op om te gaan koken uit 'Het lekkerste uit Turkije'. Ik begon met de Rode-Linzensoep op pagina 38, een gerecht dat oorspronkelijk uit het zuidoosten van Turkije afkomstig is. De tekst belooft een smaakvolle, makkelijk te bereiden soep. En daar kan ik alvast duidelijk over zijn. Het is een heerlijke soep en niet ingewikkeld om te maken. Lekker met een Turks brood om erin te dopen.

Eén van de benodigdheden voor deze soep is rodepaprikapuree. Helaas kon ik dat hier niet krijgen en daarom heb ik ajvar gebruikt, waarin naast paprika ook aubergine zit. Verder gaat er onder andere een wortel en een rode paprika in. Gecombineerd met de rode linzen krijgt je soep daardoor een prachtige warme rood/oranje kleur. De chilivlokken zorgen voor een beetje pit en een kneepje citroensap voor wat frissigheid. Al met al zijn de smaken goed uitgebalanceerd.

Op de foto die in het boek bij het recept is afgedrukt, is op de soep een olieachtige substantie te zien die erover is gedruppeld. Het staat erg mooi, maar helaas vind ik daar niets van terug in de receptuur. De grote vraag is dan natuurlijk: is het recept incompleet of is de foto opgeleukt met iets dat er volgens het recept niet in hoort... wat de reden ook is, ik vind het eigenlijk niet kunnen. De foto moet weergeven wat het eindresultaat van het recept is, anders krijg je een hoop teleurgestelde gebruikers. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Kara Lahana - Boerenkool uit het noorden uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

Doe eens wat anders met boerenkool dan stampen. Maak Noord-Turkse Kara Lahana, te vinden op pagina 97.

Izmir köftesi - Köfte uit Izmir met tomaat, ui en aardappel uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

Zonnige köfte uit Izmir, te vinden op pagina 125

Portakalli Lokum - Turks fruit met sinaasappelsmaak uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

Jammerlijk mislukt Turks fruit met sinaasappelsmaak, te vinden op pagina 182

De eerste uit een nieuwe landenserie: Turkije →

Het lekkerste uit Turkije van Hilal Kayis Sungur - Een boek vol leuke Turkse recepten maar wel met wat slordigheidjes en foutjes

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer