26-02-2024 00:00 Rubriek: Getest
Ik verheugde me er al een tijdje op om te gaan koken uit 'Het lekkerste uit Turkije'. Ik begon met de Rode-Linzensoep op pagina 38, een gerecht dat oorspronkelijk uit het zuidoosten van Turkije afkomstig is. De tekst belooft een smaakvolle, makkelijk te bereiden soep. En daar kan ik alvast duidelijk over zijn. Het is een heerlijke soep en niet ingewikkeld om te maken. Lekker met een Turks brood om erin te dopen.
Eén van de benodigdheden voor deze soep is rodepaprikapuree. Helaas kon ik dat hier niet krijgen en daarom heb ik ajvar gebruikt, waarin naast paprika ook aubergine zit. Verder gaat er onder andere een wortel en een rode paprika in. Gecombineerd met de rode linzen krijgt je soep daardoor een prachtige warme rood/oranje kleur. De chilivlokken zorgen voor een beetje pit en een kneepje citroensap voor wat frissigheid. Al met al zijn de smaken goed uitgebalanceerd.
Op de foto die in het boek bij het recept is afgedrukt, is op de soep een olieachtige substantie te zien die erover is gedruppeld. Het staat erg mooi, maar helaas vind ik daar niets van terug in de receptuur. De grote vraag is dan natuurlijk: is het recept incompleet of is de foto opgeleukt met iets dat er volgens het recept niet in hoort... wat de reden ook is, ik vind het eigenlijk niet kunnen. De foto moet weergeven wat het eindresultaat van het recept is, anders krijg je een hoop teleurgestelde gebruikers.