Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Vega India

Paulami Joshi

Verschijning: 08-11-2023

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Smullen: eieren in een romige kormasaus

Uit: Vega India

04-03-2024 00:00 naar notities Rubriek: Getest

Uit 'Vega India' maakte ik de Koninklijke Eiercurry van pagina 176. 

Kooktip

Het recept klopt als een bus en is heel goed te volgen. Dit gerecht kan iedereen maken. Wat ik vaak meegeef aan mensen die graag lekker willen koken, maar de handigheid niet hebben of snel in een stressmodus schieten is: zorg dat alles klaarstaat voordat je gaat koken. Zorg voor een flinke voorraad kleine bakjes, schaaltjes of schoteltjes en zet alles afgewogen en gesneden klaar. Zo kun je je tijdens het koken volledig op het koken concentreren.

Ingrediënten

Het enige ingrediënt voor dit recept dat ik niet kon vinden was wit maanzaad. Volgens de marktkraamhoudster is dit ook een zeer zeldzaam ingrediënt. Ik heb blauw maanzaad meegenomen in plaats van wit maanzaad. 

De smaak van de kormasaus heeft veel 'lagen', of 'diepte'. Het is wat lastig onder woorden te brengen, maar er gebeurt bij iedere hap veel in je mond. Dit komt door de kruiden en specerijen die in bepaalde combinaties en hoeveelheden een bepaalde uitwerking hebben. Heerlijke saus bij de neutrale smaak van de eieren.

Dit gerecht is eenvoudig vegan te maken door de Griekse yoghurt te vergangen door plantaardige yoghurt.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

De Indiase keuken is zoveel meer dan curry →

Vega India van Paulami Joshi. Voedzame en vegetarische maaltijden, perfect voor de thuiskok

Lekker pittig platbrood →

Platbrood met een lekkere kaasvulling en chilivlokken

Aubergine, anders dan anders →

Aubergine op een andere manier. Erg lekker!

Lekkere romige stoof met bulgur →

Stoof met bulgur in plaats van rijst voor een langduriger verzadigd gevoel.

Een lekker romig drankje van pistache →

Afgeleid van een klassieker tijdens de feestdagen, badam milk (een amandeldrankje met specerijen)

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer