Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Vega India

Paulami Joshi

Verschijning: 08-11-2023

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Lekker pittig platbrood

Uit: Vega India

04-03-2024 00:00 Rubriek: Getest

Op de één of andere manier heb ik altijd wat moeite met deeg dat moet rijzen. Het is bij mij al zo vaak mislukt dat ik er bijna niet meer aan durf te beginnen. Toch deed ik maar weer eens een poging. 

In 'Vega India' staan verschillende recepten voor platbrood (naan) en crêpes. Ik maakte de 'Pikante platbroden met kaas en korianderboter', op pagina 31 van het boek. En jawel hoor, mijn deeg rees goed! Applaus voor mezelf.

Vulling

Het deeg verdeel je in tien gelijke delen en de kaas meng je met de chilivlokken en wat olie. Het mensel verdeel je vervolgens ook weer in tien delen. 

De deegballetjes rol je uit, kaasvulling erop, dichtvouwen en weer uitrollen. Het platbrood bak je vervolgens in de pan. Het recept klopt en de aangegeven werkwijze is goed te volgen. 

Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen het 'gedoe' vinden om dit zelf te maken. Maar als je het een keertje doet, proef je meteen het verschil met in de winkel gekocht platbrood. Niet dat dat niet lekker is, maar dit is eenvoudigweg lekkerder.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

De Indiase keuken is zoveel meer dan curry →

Vega India van Paulami Joshi. Voedzame en vegetarische maaltijden, perfect voor de thuiskok

Smullen: eieren in een romige kormasaus →

Een vegetarisch gerecht voor fijnproevers dat eenvoudig vegan te maken is.

Aubergine, anders dan anders →

Aubergine op een andere manier. Erg lekker!

Lekkere romige stoof met bulgur →

Stoof met bulgur in plaats van rijst voor een langduriger verzadigd gevoel.

Een lekker romig drankje van pistache →

Afgeleid van een klassieker tijdens de feestdagen, badam milk (een amandeldrankje met specerijen)

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →