04-03-2024 00:00 Rubriek: Getest
Op de één of andere manier heb ik altijd wat moeite met deeg dat moet rijzen. Het is bij mij al zo vaak mislukt dat ik er bijna niet meer aan durf te beginnen. Toch deed ik maar weer eens een poging.
In 'Vega India' staan verschillende recepten voor platbrood (naan) en crêpes. Ik maakte de 'Pikante platbroden met kaas en korianderboter', op pagina 31 van het boek. En jawel hoor, mijn deeg rees goed! Applaus voor mezelf.
Vulling
Het deeg verdeel je in tien gelijke delen en de kaas meng je met de chilivlokken en wat olie. Het mensel verdeel je vervolgens ook weer in tien delen.
De deegballetjes rol je uit, kaasvulling erop, dichtvouwen en weer uitrollen. Het platbrood bak je vervolgens in de pan. Het recept klopt en de aangegeven werkwijze is goed te volgen.
Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen het 'gedoe' vinden om dit zelf te maken. Maar als je het een keertje doet, proef je meteen het verschil met in de winkel gekocht platbrood. Niet dat dat niet lekker is, maar dit is eenvoudigweg lekkerder.