Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recepten uit de Lisztstraat

Marijn Koesen - Falke e.a.

Verschijning: 20-05-2021

Koken met Koesen

Eenvoudig te bestellen bij:

Ouderwetse bloemkool met een papje

Uit: Recepten uit de Lisztstraat

09-04-2024 07:45 naar notities Rubriek: Getest

Bloemkool met bechamelsausOneerbiedig noemden wij dit vroegen bloemkool met een papje. Natuurlijk is dat papje een bechameldsaus gemaakt op basis van een roux (bloem en boter) waaraan melk en kaas wordt toegevoegd. Ik was eerlijk gezegd een beetje vergeten hoe lekker dit is.

Een homp vlees erbij doen we nog maar zelden, maar een lekkere sappige gehaktbal of een goede worst zou hier zeker goed bij passen. 

Wij maakten er vegaworst bij van Beyond Meat. Best lekker, maar niet te vergelijken met het echte werk.

De bloemkool kook je bij voorkeur niet te lang, zodat het nog een beetje bite heeft. Kook er aardappelen bij en je hebt een heerlijke maaltijd. 

Recepten uit de Lisztstraat is verkrijgbaar via de website van Koken met Koesen.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Kip Marengo - uit 'Recepten uit de Lisztstraat' →

Hét familierecept van de familie Koesen. Tekst en foto van: Marijn Koesen

Hulde voor een goed geslaagde eigen uitgave →

Een zeer gevarieerd en goed geslaagd kookboek, met de favorieten van Marijn Koesen.

Een zomerse lauwwarme 'salade' →

Niet echt een salade, maar zeer geschikt voor een doordeweekse, zomerse dag.

Verleidelijke Kip curry →

Met dit kip curry recept heeft de schrijver van het kookboek zijn vrouw verleid. Doe er je voordeel mee!

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →