12-04-2024 08:00 Rubriek: Review
Ik heb enorm veel bewondering voor mensen die een kookboek maken en het dan ook nog eens in eigen beheer uitgeven. Hulde, alleen al daarvoor!
Voor zo'n project heb je namelijk veel kennis, kunde en doorzettingsvermogen nodig. Niet alleen moet je een beetje kunnen koken, voldoende creativiteit hebben om mooie recepten te bedenken, maar je moet ook goed kunnen fotograferen en een beetje oog en gevoel hebben voor styling.
Het project
'Recepten uit de Lisztstraat' is zo'n project. En dit project is bijzonder goed geslaagd. De liefde voor eten en koken is op iedere pagina terug te zien. De teksten zijn met aandacht geschreven, de recepten voorzien van een persoonlijke noot en de foto's zijn gewoon prachtig. Je ziet wat je moet zien, namelijk het eten, zonder veel poespas.
De inhoud
In dit boek vind je een verzameling van de lievelingsrecepten van Marijn en Jenny van Koken met Koesen. Het is een hele gevarieerde verzameling en dat is precies wat zo leuk is aan dit boek. Geen thema, maar van alles wat. Zo staan er bijvoorbeeld soepen (tomatensoep, erwtensoep ...) in, maar ook Oosterse recepten, BBQ recepten, nagerechten en drankjes. De verschillende onderdelen hebben kleurtabjes en zijn daardoor makkelijk terug te vinden.
Ik ben altijd zeer gecharmeerd van een lint in een kookboek (zie het logo van Cookboogle!) om een bladzijde makkelijk terug te kunnen vinden en ook daaraan is gedacht.
Onder dit artikel vind je linkjes naar alle recepten die ik uit dit boek heb geprobeerd.
Conclusie
Met de aanschaf van dit boek trakteer je jezelf op een goede voorraad gevarieerde recepten waar je zelf nog verder mee kunt experimenteren. Recepten voor een extravagant eetfestijn, maar ook recepten voor doordeweek of voor gezellig samen op de bank. Het boek is te bestellen op de website van Koken met Koesen. Op die website vind je overigens nog allerlei andere lekkere en goede recepten.
Morgen deel ik een recept uit het boek: Kip Marengo, een Koesen familierecept.