Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Chocolade

Meerdere auteurs

Verschijning: 21-03-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Rijke chocolademousse met Italiaanse meringue

Uit: De Zilveren Lepel - Chocolade

29-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Chocolademousse met Italiaanse meringueDe chocolademousse met Italiaanse meringue is één van de stap-voor-stap technieken die in het boek 'De Zilveren Lepel Chocolade' stap voor stap voor wordt gedaan. Deze mousse vormt vervolgens weer een onderdeel van het recept 'Chocoladecharlotte met rum, banaan en kokos' verderop in het boek. En zo staan er nog vele stap-voor-stap technieken in het eerste deel van het boek. 

De stappen zijn goed te volgen maar deze mousse is beslist niet makkelijk om te maken. Er staat dan ook 'gevorderd' bij. Het is me gelukt (na een herstart omdat ik mijn chocola veel te heet liet smelten en het daardoor verbrandde) maar makkelijk is het niet. Heerlijk wel!

Een tip als je met dit recept aan de slag gaat: neem de tijd en laat alles goed koelen en warmen waar het staat aangegeven. Haasten leidt in dit geval onherroepelijk tot mislukken.

Chocolademousse met Italiaanse meringue

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Verticale Chocolade-Pistachetaart →

Wat een plaatje is deze taart. Ga met die recept aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creatie. Stuur je me een foto?

Het Chocoladezusje van De Zilveren Lepel serie →

Prachtig boek zonder veel opsmuk, zoals we van de hele Zilveren Lepel serie gewend zijn.

Chocoladetaart uit de koelkast met ... wasabi! →

Ik koos dit recept om te testen, want: wasabi in een chocoladetaart? Maar wasabi blijkt dus heel goed te combineren met pure chocolade.

Chocoladekoekjes met barstjes →

Gecraqueleerde chocoladebiscotti (Biscotti craquelé) oftewel gebarsten chocoladekoekjes oftwel lekkere 'chewy' chocokoekjes.

Alle blogs in de rubriek Getest [149]

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

18-11-2024 Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

17-11-2024 Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

14-11-2024 Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Review [45] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith