Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Chocolade

Meerdere auteurs

Verschijning: 21-03-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Rijke chocolademousse met Italiaanse meringue

Uit: De Zilveren Lepel - Chocolade

29-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Chocolademousse met Italiaanse meringueDe chocolademousse met Italiaanse meringue is één van de stap-voor-stap technieken die in het boek 'De Zilveren Lepel Chocolade' stap voor stap voor wordt gedaan. Deze mousse vormt vervolgens weer een onderdeel van het recept 'Chocoladecharlotte met rum, banaan en kokos' verderop in het boek. En zo staan er nog vele stap-voor-stap technieken in het eerste deel van het boek. 

De stappen zijn goed te volgen maar deze mousse is beslist niet makkelijk om te maken. Er staat dan ook 'gevorderd' bij. Het is me gelukt (na een herstart omdat ik mijn chocola veel te heet liet smelten en het daardoor verbrandde) maar makkelijk is het niet. Heerlijk wel!

Een tip als je met dit recept aan de slag gaat: neem de tijd en laat alles goed koelen en warmen waar het staat aangegeven. Haasten leidt in dit geval onherroepelijk tot mislukken.

Chocolademousse met Italiaanse meringue

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Verticale Chocolade-Pistachetaart →

Wat een plaatje is deze taart. Ga met die recept aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creatie. Stuur je me een foto?

Het Chocoladezusje van De Zilveren Lepel serie →

Prachtig boek zonder veel opsmuk, zoals we van de hele Zilveren Lepel serie gewend zijn.

Chocoladetaart uit de koelkast met ... wasabi! →

Ik koos dit recept om te testen, want: wasabi in een chocoladetaart? Maar wasabi blijkt dus heel goed te combineren met pure chocolade.

Chocoladekoekjes met barstjes →

Gecraqueleerde chocoladebiscotti (Biscotti craquelé) oftewel gebarsten chocoladekoekjes oftwel lekkere 'chewy' chocokoekjes.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →