Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Chocolade

Meerdere auteurs

Verschijning: 21-03-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Chocoladekoekjes met barstjes

Uit: De Zilveren Lepel - Chocolade

30-04-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Gecraqueleerde chocoladebiscottiHad ik al eens gezegd dat ik niet zo'n bakker ben? Ik geloof het wel hè?

Deze koekjes waren gelukkig niet moeilijk om te maken en waren erg lekker.

Hier gaat geen chocolade in, maar cacaopoeder en dat maakt het een stuk makkelijker te handelen. Chocolade is nou eenmaal een erg ingewikkeld product om mee te werken. 

Van het deeg maak je balletjes. Die balletjes rol je weer door de poedersuiker en die leg je dan op een bakplaat. De bakplaat gaat in de oven en na 10 minuten heb je heerlijke chocoladekoekjes waar je hele huis lekker van gaat ruiken.

Wel even opletten dat de bolletjes op de bakplaat voldoende ruimte hebben om uit te zetten. Als je ze te dicht op elkaar legt, krijgt je siamese-meerling-koekjes. 

Gecraqueleerde chocoladebiscotti

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Verticale Chocolade-Pistachetaart →

Wat een plaatje is deze taart. Ga met die recept aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creatie. Stuur je me een foto?

Het Chocoladezusje van De Zilveren Lepel serie →

Prachtig boek zonder veel opsmuk, zoals we van de hele Zilveren Lepel serie gewend zijn.

Chocoladetaart uit de koelkast met ... wasabi! →

Ik koos dit recept om te testen, want: wasabi in een chocoladetaart? Maar wasabi blijkt dus heel goed te combineren met pure chocolade.

Rijke chocolademousse met Italiaanse meringue →

Een heerlijke mousse, waar je wel even ruimte voor moet laten. Rijk en vol van smaak.

Alle blogs in de rubriek Getest [149]

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

18-11-2024 Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

17-11-2024 Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

14-11-2024 Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Lijstjes [1] →

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [45] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.