01-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest
Toegegeven, ik moest me er even toe zetten. Want, zoals ik eerder al aangaf, is werken met chocolade niet helemaal mijn ding. Ik vind het wel ontzettend lekker, dus hup!
Dit is een chocoladetaart met de intrigerende naam: Truffeltaart met wasabi.
Wasabi ken ik eigenlijk alleen uit de Japanse keuken. Het smaakt een beetje naar mierikswortel, pittig dus, en dat je dat kunt combineren met zoet was nog nooit bij me opgekomen. Gek eigenlijk wel, want de combinatie rode peper en chocolade ken ik wel en dat vind ik ontzettend lekker.
Dit is een taart die niet gebakken wordt, maar opstijft in de koelkast. Niet geschikt voor zwangeren, want er gaan rauwe eidooiers in. De hoeveelheid wasabi is erg klein, maar de combinatie met de chocola is echt heel erg bijzonder. Je proeft er maar een heel klein beetje van terug in de uiteindelijk taart, dus wat mij betreft mag er best wat meer in. Het geeft de chocoladetaart in ieder geval meer 'diepte'.
De decoratie heb ik wat anders gedaan dan in het boek, want dat is voor mij echt te hoog gegrepen. Een fotogeniek taartje is het wel geworden .... is het geen plaatje? Maar belangrijker nog: heerlijk!