Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Chocolade

Meerdere auteurs

Verschijning: 21-03-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Chocoladetaart uit de koelkast met ... wasabi!

Uit: De Zilveren Lepel - Chocolade

01-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Truffeltaart met wasabiToegegeven, ik moest me er even toe zetten. Want, zoals ik eerder al aangaf, is werken met chocolade niet helemaal mijn ding. Ik vind het wel ontzettend lekker, dus hup!

Dit is een chocoladetaart met de intrigerende naam: Truffeltaart met wasabi. 

Wasabi ken ik eigenlijk alleen uit de Japanse keuken. Het smaakt een beetje naar mierikswortel, pittig dus, en dat je dat kunt combineren met zoet was nog nooit bij me opgekomen. Gek eigenlijk wel, want de combinatie rode peper en chocolade ken ik wel en dat vind ik ontzettend lekker.

Dit is een taart die niet gebakken wordt, maar opstijft in de koelkast. Niet geschikt voor zwangeren, want er gaan rauwe eidooiers in. De hoeveelheid wasabi is erg klein, maar de combinatie met de chocola is echt heel erg bijzonder. Je proeft er maar een heel klein beetje van terug in de uiteindelijk taart, dus wat mij betreft mag er best wat meer in. Het geeft de chocoladetaart in ieder geval meer 'diepte'. 

De decoratie heb ik wat anders gedaan dan in het boek, want dat is voor mij echt te hoog gegrepen. Een fotogeniek taartje is het wel geworden .... is het geen plaatje? Maar belangrijker nog: heerlijk!

Truffeltaart met wasabi

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Verticale Chocolade-Pistachetaart →

Wat een plaatje is deze taart. Ga met die recept aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creatie. Stuur je me een foto?

Het Chocoladezusje van De Zilveren Lepel serie →

Prachtig boek zonder veel opsmuk, zoals we van de hele Zilveren Lepel serie gewend zijn.

Chocoladekoekjes met barstjes →

Gecraqueleerde chocoladebiscotti (Biscotti craquelé) oftewel gebarsten chocoladekoekjes oftwel lekkere 'chewy' chocokoekjes.

Rijke chocolademousse met Italiaanse meringue →

Een heerlijke mousse, waar je wel even ruimte voor moet laten. Rijk en vol van smaak.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →