Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grillen en Chillen

Ilona de Wit

Verschijning: 16-04-2024

BBK Producties

Eenvoudig te bestellen bij:

Een verrassend lekkere salade, top!

Uit: Grillen en Chillen

20-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Dat een salade nog kan verrassen is wel bijzonder te noemen.

Bij een recente barbecue-sessie maakte ik de Snelle BBQ-salade uit het boek 'Chillen & Grillen' van Ilona de Wit (online te vinden op de blog Worstenbrood en Wijn) en die was verrassend lekker. De zwarte bonen en de avocado zorgen ervoor dat het een erg voedzame salade is. Ik ben niet zo'n fan van rode ui, zeker niet rauw, maar Ilona weekt ze voor dit recept na het snijden in limoensap. En dat maakt ze veel zachter van smaak en het zorg ervoor dat de kleur echt eruit 'popt'. Topidee en een heerlijke salade waar je eindeloos mee kunt variëren. 

Deze salade heeft geen ingewikkelde dressing nodig. Alleen wat limoensap, wat olijfolie, zout en peper en klaar ben je. 

Snelle BBQ-salade

 

Categorieën: bijgerecht, vegetarisch, lunch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Snelle BBQ-salade →

Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus! →

Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.

Alle blogs in de rubriek Getest [112]

Getest: Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel →

25-07-2024 De zon in op je bord! Lichte, smaakvolle en vegetarische maaltijd van de bakplaat.

Getest: spinaziequiche met oude kaas →

21-07-2024 Heerlijke quiche met lekker veel knoflook en oude kaas. Lekker voor een dagje zonder vlees. Serveer er een groene salade bij. Dit recept scoort 4,5 van de 5 sterren op de website van CuliSandra.

Getest: frambozensorbetijs →

18-07-2024 Het lekkerste sorbetijs dat ik ooit maakte. Gewoon in mijn eigen kleine ijsmakertje.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [1] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Recept [20] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Pasta met paddenstoelen en kaassaus →

Een lekkere snelle vegetarische pasta met allerlei variatiemogelijkheden

Recept: Pasta met gegratineerde tomaatjes →

Een lekkere, simpele, snelle pasta voor tomatenliefhebbers.

Recept: Klassieke gestoofde kip →

De auteur van 'Lekker Caribisch Koken' noemt dit gerecht zijn pure hemel.

Review [30] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Recensie: Het Groene Kookboek →

Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!