Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grillen en Chillen

Ilona de Wit

Verschijning: 16-04-2024

BBK Producties

Eenvoudig te bestellen bij:

Een verrassend lekkere salade, top!

Uit: Grillen en Chillen

20-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Dat een salade nog kan verrassen is wel bijzonder te noemen.

Bij een recente barbecue-sessie maakte ik de Snelle BBQ-salade uit het boek 'Chillen & Grillen' van Ilona de Wit (online te vinden op de blog Worstenbrood en Wijn) en die was verrassend lekker. De zwarte bonen en de avocado zorgen ervoor dat het een erg voedzame salade is. Ik ben niet zo'n fan van rode ui, zeker niet rauw, maar Ilona weekt ze voor dit recept na het snijden in limoensap. En dat maakt ze veel zachter van smaak en het zorg ervoor dat de kleur echt eruit 'popt'. Topidee en een heerlijke salade waar je eindeloos mee kunt variëren. 

Deze salade heeft geen ingewikkelde dressing nodig. Alleen wat limoensap, wat olijfolie, zout en peper en klaar ben je. 

Snelle BBQ-salade

 

Categorieën: bijgerecht, vegetarisch, lunch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine →

Eenvoudige, snelle, poespasvrije barbecuerecepten. Daarvoor moet je Grillen en Chillen hebben!

Recept: Snelle BBQ-salade →

Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus! →

Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer