21-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest
Onze nageltjenieuwe Kamado barbecue is ingewijd met verschillende spiesen uit Grillen & Chillen van Ilona de Wit. De eerste sessie maakten we de teriyaki zalmspiesen en de varkenssaté (waarbij ik het varkensvlees had vervangen door kippendijvlees) met pindasaus.
Voor de spiesen is het een kwestie van marineren en voor de pindasaus is het een supermakkelijke kwestie van alles door elkaar roeren en het pannetje mee laten warmen op de barbecue. Heel eenvoudig te maken en de titel van het boek doet zichzelf dus eer aan: chillen & grillen. Voor het gebruik van dit boek heb je dan ook zeker geen kamado nodig.
We ontdekten dat de metalen spiesen die wij hebben eigenlijk heel ongeschikt zijn om te dienen als spies ... tsja. Ze worden namelijk veel te heet om ze eenvoudig om te draaien en ze zijn zo glad dat het vlees soms niet meekeert als je de spies omdraait.
Aldoende leert men.
Categorieën: hoofdgerecht, vis, gevogelte