Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grillen en Chillen

Ilona de Wit

Verschijning: 16-04-2024

BBK Producties

Eenvoudig te bestellen bij:

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus!

Uit: Grillen en Chillen

21-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Onze nageltjenieuwe Kamado barbecue is ingewijd met verschillende spiesen uit Grillen & Chillen van Ilona de Wit. De eerste sessie maakten we de teriyaki zalmspiesen en de varkenssaté (waarbij ik het varkensvlees had vervangen door kippendijvlees) met pindasaus. 

Zalmspiesen

kipspiesen

Voor de spiesen is het een kwestie van marineren en voor de pindasaus is het een supermakkelijke kwestie van alles door elkaar roeren en het pannetje mee laten warmen op de barbecue. Heel eenvoudig te maken en de titel van het boek doet zichzelf dus eer aan: chillen & grillen. Voor het gebruik van dit boek heb je dan ook zeker geen kamado nodig. 

spiesen met pindasaus

We ontdekten dat de metalen spiesen die wij hebben eigenlijk heel ongeschikt zijn om te dienen als spies ... tsja. Ze worden namelijk veel te heet om ze eenvoudig om te draaien en ze zijn zo glad dat het vlees soms niet meekeert als je de spies omdraait. 

Aldoende leert men. 

Categorieën: hoofdgerecht, vis, gevogelte

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine →

Eenvoudige, snelle, poespasvrije barbecuerecepten. Daarvoor moet je Grillen en Chillen hebben!

Recept: Snelle BBQ-salade →

Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Een verrassend lekkere salade, top! →

Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer