22-05-2024 07:25
naar notities
Rubriek: Getest
Voor de tweede sessie met onze nieuwe kamado barbecue maakte ik de gehakbalspiesen en de Surf & Turf spies uit Grillen & Chillen van Ilona de Wit.
De gehaktbalspiesen
Voor de gehaktbalspiesen heb ik kipgehakt gebruikt. Ik maakte de variant Oma's Indische balletjes. We zijn nog niet zo handig met het direct en indirect grillen, dus ze gingen iets te hard. Maar gelukkig waren ze wel heel erg lekker.
Surf & Turf
Een spies met een combinatie van grote garnalen en plakjes gedroogde chorizo en stukjes brood. Super lekker!
Categorieën: hoofdgerecht, vlees, vis, gevogelte
alle recepten →
Zet op to-cook lijst
notities hierbij →
Meer uit deze publicatie:
Eenvoudige, snelle, poespasvrije barbecuerecepten. Daarvoor moet je Grillen en Chillen hebben!
Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.
Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.
Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.
Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.