Uit: Grillen en Chillen
Een cadeautje van: BBK Producties
24-05-2024 08:00
naar notities
Rubriek: Recept
Voor 2 personen als bijgerecht
Ingrediënten
- 1 blikje zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
- 250 gram zoete cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 blikje maïs, afgespoeld
- 1/2 rode ui
- sap van 1 limoen
- 1 rijpe avocado
- klein bosje verse koriander, fijngehakt
- lekkere olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
- Snijd de halve rode ui in dunne ringen en laat die even weken in het limoensap
- Meng in een kom de zwarte bonen, cherrytomaatjes, maïs en rode ui. Bewaar het limoensap nog even. Snijd pas vlak voor het serveren het vruchtvlees van de avocado in stukjes en voeg die toe.
- Breng de salade op smaak met koriander, een flinke scheut olijfolie, wat van het overgebleven limoensap en zout en peper naar smaak.
Categorieën: bijgerecht, vegetarisch
alle recepten →
Meer uit deze publicatie:
Eenvoudige, snelle, poespasvrije barbecuerecepten. Daarvoor moet je Grillen en Chillen hebben!
Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.
Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.
Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.
Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.
Alle blogs in de rubriek Recept [58]
18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.
17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.
16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.