Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grillen en Chillen

Ilona de Wit

Verschijning: 16-04-2024

BBK Producties

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Snelle BBQ-salade

Uit: Grillen en Chillen
Een cadeautje van: BBK Producties

24-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 2 personen als bijgerecht

Snelle BBQ-salade

Ingrediënten

  • 1 blikje zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 250 gram zoete cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 blikje maïs, afgespoeld
  • 1/2 rode ui
  • sap van 1 limoen
  • 1 rijpe avocado
  • klein bosje verse koriander, fijngehakt
  • lekkere olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de halve rode ui in dunne ringen en laat die even weken in het limoensap
  2. Meng in een kom de zwarte bonen, cherrytomaatjes, maïs en rode ui. Bewaar het limoensap nog even. Snijd pas vlak voor het serveren het vruchtvlees van de avocado in stukjes en voeg die toe.
  3. Breng de salade op smaak met koriander, een flinke scheut olijfolie, wat van het overgebleven limoensap en zout en peper naar smaak.

Categorieën: bijgerecht, vegetarisch

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine →

Eenvoudige, snelle, poespasvrije barbecuerecepten. Daarvoor moet je Grillen en Chillen hebben!

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus! →

Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.

Een verrassend lekkere salade, top! →

Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.

Alle blogs in de rubriek Recept [58]

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.