Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grillen en Chillen

Ilona de Wit

Verschijning: 16-04-2024

BBK Producties

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Snelle BBQ-salade

Uit: Grillen en Chillen
Een cadeautje van: BBK Producties

24-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 2 personen als bijgerecht

Snelle BBQ-salade

Ingrediënten

  • 1 blikje zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 250 gram zoete cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 blikje maïs, afgespoeld
  • 1/2 rode ui
  • sap van 1 limoen
  • 1 rijpe avocado
  • klein bosje verse koriander, fijngehakt
  • lekkere olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de halve rode ui in dunne ringen en laat die even weken in het limoensap
  2. Meng in een kom de zwarte bonen, cherrytomaatjes, maïs en rode ui. Bewaar het limoensap nog even. Snijd pas vlak voor het serveren het vruchtvlees van de avocado in stukjes en voeg die toe.
  3. Breng de salade op smaak met koriander, een flinke scheut olijfolie, wat van het overgebleven limoensap en zout en peper naar smaak.

Categorieën: bijgerecht, vegetarisch

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine →

Eenvoudige, snelle, poespasvrije barbecuerecepten. Daarvoor moet je Grillen en Chillen hebben!

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus! →

Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.

Een verrassend lekkere salade, top! →

Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.

Alle blogs in de rubriek Recept [47]

Recept: Granaatappel-negroni →

20-11-2024 Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

19-11-2024 Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

15-11-2024 Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Getest [149] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Review [46] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.