Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grillen en Chillen

Ilona de Wit

Verschijning: 16-04-2024

BBK Producties

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine

Uit: Grillen en Chillen

01-08-2024 20:00 naar notities Rubriek: Getest

JoeEindelijk is het een beetje barbecueweer! We stookten onze Joe weer lekker op en we pakten het barbecueboek van Ilona de Wit er weer bij, want daar valt nog een hoop uit te maken.

Een eerste barbecueronde leverde al deze recensie op en onderaan dit artikel lees je welke recepten uit het boek van Ilona ik nog meer heb getest. 

Ik maakte de aardappelsalade van bladzijde 61, de tonijnsteak van bladzijde 100 en de gegrilde aubergine van bladzijde 55.

De aardappelsalade is een absolute crowdpleaser. Hij past met zijn friszurige smaak perfect bij gegrild vlees of vis. Dit recept kun je bij heel veel gelegenheden gebruiken. Het is goed van tevoren te bereiden, dus een relaxte barbecueavond is gegarandeerd.

Aardappelsalade

Bij deze salade maakten we de gegrilde aubergine en de tonijnsteak die tegelijk op de grill gingen. De aubergineplakken gril je aan beide zijden tot ze gaar zijn en de tonijnsteak (ongeveer 2 cm dik) is in twee keer twee minuten precies goed. De recepten uit het boek kloppen dus, maar ik ben van Ilona ook niet anders gewend.

Tonijnsteak

Gegrilde aubergine

Ik ben nog altijd erg blij dat Ilona besloot dit boek te maken. Iedereen kan het en dat is ook precies de bedoeling van dit boek geweest. Ontspannen barbecuen op een eenvoudige grill. Zo'n enorm grillei is voor het maken van Ilona's recepten echt niet nodig. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Snelle BBQ-salade →

Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus! →

Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.

Een verrassend lekkere salade, top! →

Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →