01-08-2024 20:00 Rubriek: Getest
Eindelijk is het een beetje barbecueweer! We stookten onze Joe weer lekker op en we pakten het barbecueboek van Ilona de Wit er weer bij, want daar valt nog een hoop uit te maken.
Een eerste barbecueronde leverde al deze recensie op en onderaan dit artikel lees je welke recepten uit het boek van Ilona ik nog meer heb getest.
Ik maakte de aardappelsalade van bladzijde 61, de tonijnsteak van bladzijde 100 en de gegrilde aubergine van bladzijde 55.
De aardappelsalade is een absolute crowdpleaser. Hij past met zijn friszurige smaak perfect bij gegrild vlees of vis. Dit recept kun je bij heel veel gelegenheden gebruiken. Het is goed van tevoren te bereiden, dus een relaxte barbecueavond is gegarandeerd.
Bij deze salade maakten we de gegrilde aubergine en de tonijnsteak die tegelijk op de grill gingen. De aubergineplakken gril je aan beide zijden tot ze gaar zijn en de tonijnsteak (ongeveer 2 cm dik) is in twee keer twee minuten precies goed. De recepten uit het boek kloppen dus, maar ik ben van Ilona ook niet anders gewend.
Ik ben nog altijd erg blij dat Ilona besloot dit boek te maken. Iedereen kan het en dat is ook precies de bedoeling van dit boek geweest. Ontspannen barbecuen op een eenvoudige grill. Zo'n enorm grillei is voor het maken van Ilona's recepten echt niet nodig.