Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het bakmanifest

Sylvia Konior

Verschijning: 27-03-2024

Lannoo N.V., Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Zoetigheid in een bladerdeeghoorntje

Uit: Het bakmanifest

28-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

RoomhoorntjesRoomhoorntjes waren vroeger als kind mijn favoriete gebakjes, naast kwarktaart. 

Als vroeger op een verjaardag de schaal rondging (en de kinderen altijd pas als laatste mochten kiezen!) bleef er zelden of nooit een roomhoorntje over, want werkelijk iedereen vindt dit lekker.

Het leek me leuk ze eens zelf te maken. Ik gebruikte daarvoor deze roomhoornpennen. Je hoeft ze niet persé te hebben trouwens, je kunt ook zef iets in elkaar knutselen met alufolie. 

In Het Bakmanifest van Silvia Konior staat het recept voor roomhoorntjes van zelfgemaakt bladerdeeg en zelfgemaakte banketbakkersroom. Zelf bladerdeeg maken ging me wat te ver, dus ik heb een kant en klare rol gekocht.

De banketbakkersroom wordt vermengd met slagroom, in een spuitzak gedaan en in de hoorntjes gespoten. 

Of het recept voor bladerdeeg klopt kan ik je niet vertellen, want dat heb ik dus niet zelf gemaakt. De banketbakkersroom is heerlijk en heeft een mooie dikte volgens het recept van Sylvia.

Twee dingetjes vind ik jammer in dit recept: in de tekst staat: 'bestrijk het deeg met losgeklopt eidooier en strooi er parelsuiker op.' Parelsuiker staat niet in de ingrediëntenlijst en had ik dus ook niet gekocht. Het gaat ook met gewone suiker, maar toch ... beetje jammer.

Het tweede puntje is de temperatuur van de oven. Er staat: 'Bak ze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven', maar ik lees nergens op welke temperatuur. Ik heb ze gebakken op 200 °C en dan maar 20 minuten. Toen waren ze mooi gaar en knapperig.

Roomhoorntjes

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Kokosblokjes →

Deze kokosblokjes kreeg de schrijfster van Het Bakmanifest vroeger op haar verjaardag van haar moeder.

Het Bakmanifest - 65 kleurige en fleurige bakrecepten →

Een eigenzinnig, vrolijk en kleurrijk bakboek van kunstenares en finalist in het zesde seizoen van Bake Off Vlaanderen.

Getest: Tarte tatin met rabarber →

Houd je van rabarber? Dan is dit een recept voor jou! Een omgekeerde taart met rabarber.

Vlaai met aardbeien en een puddingbodem →

Een heerlijke vlaaibodem (niet te zoet!) die heel veel variatiemogelijkheden biedt. Eerste testrecept uit 'Het Bakmanifest'.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →