Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het bakmanifest

Sylvia Konior

Verschijning: 27-03-2024

Lannoo N.V., Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Zoetigheid in een bladerdeeghoorntje

Uit: Het bakmanifest

28-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

RoomhoorntjesRoomhoorntjes waren vroeger als kind mijn favoriete gebakjes, naast kwarktaart. 

Als vroeger op een verjaardag de schaal rondging (en de kinderen altijd pas als laatste mochten kiezen!) bleef er zelden of nooit een roomhoorntje over, want werkelijk iedereen vindt dit lekker.

Het leek me leuk ze eens zelf te maken. Ik gebruikte daarvoor deze roomhoornpennen. Je hoeft ze niet persé te hebben trouwens, je kunt ook zef iets in elkaar knutselen met alufolie. 

In Het Bakmanifest van Silvia Konior staat het recept voor roomhoorntjes van zelfgemaakt bladerdeeg en zelfgemaakte banketbakkersroom. Zelf bladerdeeg maken ging me wat te ver, dus ik heb een kant en klare rol gekocht.

De banketbakkersroom wordt vermengd met slagroom, in een spuitzak gedaan en in de hoorntjes gespoten. 

Of het recept voor bladerdeeg klopt kan ik je niet vertellen, want dat heb ik dus niet zelf gemaakt. De banketbakkersroom is heerlijk en heeft een mooie dikte volgens het recept van Sylvia.

Twee dingetjes vind ik jammer in dit recept: in de tekst staat: 'bestrijk het deeg met losgeklopt eidooier en strooi er parelsuiker op.' Parelsuiker staat niet in de ingrediëntenlijst en had ik dus ook niet gekocht. Het gaat ook met gewone suiker, maar toch ... beetje jammer.

Het tweede puntje is de temperatuur van de oven. Er staat: 'Bak ze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven', maar ik lees nergens op welke temperatuur. Ik heb ze gebakken op 200 °C en dan maar 20 minuten. Toen waren ze mooi gaar en knapperig.

Roomhoorntjes

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Kokosblokjes →

Deze kokosblokjes kreeg de schrijfster van Het Bakmanifest vroeger op haar verjaardag van haar moeder.

Het Bakmanifest - 65 kleurige en fleurige bakrecepten →

Een eigenzinnig, vrolijk en kleurrijk bakboek van kunstenares en finalist in het zesde seizoen van Bake Off Vlaanderen.

Getest: Tarte tatin met rabarber →

Houd je van rabarber? Dan is dit een recept voor jou! Een omgekeerde taart met rabarber.

Vlaai met aardbeien en een puddingbodem →

Een heerlijke vlaaibodem (niet te zoet!) die heel veel variatiemogelijkheden biedt. Eerste testrecept uit 'Het Bakmanifest'.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.