Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het bakmanifest

Sylvia Konior

Verschijning: 27-03-2024

Lannoo N.V., Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Zoetigheid in een bladerdeeghoorntje

Uit: Het bakmanifest

28-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

RoomhoorntjesRoomhoorntjes waren vroeger als kind mijn favoriete gebakjes, naast kwarktaart. 

Als vroeger op een verjaardag de schaal rondging (en de kinderen altijd pas als laatste mochten kiezen!) bleef er zelden of nooit een roomhoorntje over, want werkelijk iedereen vindt dit lekker.

Het leek me leuk ze eens zelf te maken. Ik gebruikte daarvoor deze roomhoornpennen. Je hoeft ze niet persé te hebben trouwens, je kunt ook zef iets in elkaar knutselen met alufolie. 

In Het Bakmanifest van Silvia Konior staat het recept voor roomhoorntjes van zelfgemaakt bladerdeeg en zelfgemaakte banketbakkersroom. Zelf bladerdeeg maken ging me wat te ver, dus ik heb een kant en klare rol gekocht.

De banketbakkersroom wordt vermengd met slagroom, in een spuitzak gedaan en in de hoorntjes gespoten. 

Of het recept voor bladerdeeg klopt kan ik je niet vertellen, want dat heb ik dus niet zelf gemaakt. De banketbakkersroom is heerlijk en heeft een mooie dikte volgens het recept van Sylvia.

Twee dingetjes vind ik jammer in dit recept: in de tekst staat: 'bestrijk het deeg met losgeklopt eidooier en strooi er parelsuiker op.' Parelsuiker staat niet in de ingrediëntenlijst en had ik dus ook niet gekocht. Het gaat ook met gewone suiker, maar toch ... beetje jammer.

Het tweede puntje is de temperatuur van de oven. Er staat: 'Bak ze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven', maar ik lees nergens op welke temperatuur. Ik heb ze gebakken op 200 °C en dan maar 20 minuten. Toen waren ze mooi gaar en knapperig.

Roomhoorntjes

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Kokosblokjes →

Deze kokosblokjes kreeg de schrijfster van Het Bakmanifest vroeger op haar verjaardag van haar moeder.

Het Bakmanifest - 65 kleurige en fleurige bakrecepten →

Een eigenzinnig, vrolijk en kleurrijk bakboek van kunstenares en finalist in het zesde seizoen van Bake Off Vlaanderen.

Getest: Tarte tatin met rabarber →

Houd je van rabarber? Dan is dit een recept voor jou! Een omgekeerde taart met rabarber.

Vlaai met aardbeien en een puddingbodem →

Een heerlijke vlaaibodem (niet te zoet!) die heel veel variatiemogelijkheden biedt. Eerste testrecept uit 'Het Bakmanifest'.

Alle blogs in de rubriek Getest [124]

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

07-09-2024 Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

06-09-2024 Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

05-09-2024 Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.

Recept [28] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Lijstjes [1] →

Review [34] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.