07-06-2024 07:25 naar notities Rubriek: Recept
2 bakvormen van 20 x 20 centimeter
Ingrediënten voor de cake:
- 6 eieren
- 300 gram suiker
- 120 gram boerenboter
- snufje zout
- 1 tl vanillepasta
- 300 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
Cake maken:
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 ˚C. Klop de eieren met de suiker tot je een stevige witte massa bekomt. Ondertussen smelt je de boter in een pannetje. Laat ze niet te warm worden. Zet aan de kant en laat afkoelen. Voeg het zout en de vanille toe aan het eibeslag en laat nog even mengen. Bekleed ondertussen je bakvorm met bakpapier op de bodem en vet de zijkanten in met boter.
In een andere kom meng je de bloem met de bakpoeder. Zeef de bloem bij de kom met het eimengsel. Meng alles met een houten lepel voorzichtig door elkaar tot alle bloem opgenomen is. Als laatste voeg je de gesmolten boter toe. Meng voorzichtig door elkaar en stort het deeg in de vormen en strijk glad.
Bak gedurende 25 minuten in de oven. Prik in het deeg met een satéprikker alvorens het uit de oven te halen. Indien er geen deeg meer aan je prikker hangt, is het deeg klaar. Haal de cakes uit de oven en laat het deeg 10 minuten in de vorm rusten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Ingrediënten voor de frambozenconfituur:
- 250 gram frambozen
- 250 gram geleisuiker
- 0,5 vanillestokje
- citroensap
Frambozenconfituur maken
Ondertussen maak je de frambozenconfituur. Je kunt deze ook kopen in de winkel, maar weet dat zelfgemaakte confituur altijd lekkerder is. Doe de frambozen in een pannetje en voeg de suiker en het vanillestokje toe. Laat opkoken en voeg een scheutje citroensap toe. Controleer de confituur op stijfheid. Zeef er de pitjes uit en giet de confituur in een platte schaal om af te koelen.
Snijd ondertussen de afgekoelde cake in tweeën met een broodmes of taartzaag. Besmeer de onderste helft met een laagje confituur. Leg de bovenkant er terug op en snijd in blokjes. Ik koos voor vierkante blokjes van 5 bij 5 centimeter, maar je kunt ook kiezen voor een rechthoek. Maak ze niet te groot. Plaats je gesneden cakejes ondertussen even in koeling.
Ingrediënten voor de chocoladeganache:
- 100 ml volle melk
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 400 gram fondantchocolade
Chocoladeganache maken
Doe alle ingrediënten voor de ganache in een klein pannetje. Verwarm onder voortdurend roeren tot de chocolade gesmolten is.
Ingrediënten voor de afwerking:
- 400 gram geraspte kokos
Afwerking
Vul een schaaltje met geraspte kokos. Neem de cakejes uit de koeling. Gebruik twee vorken om de blokjes voorzichtig in de chocolade te wikkelen. Leg ze erin en draai ze even rond. Til ze uit de chocolade en leg ze in de kokos. Bedek het blokje met de kokos en laat opstijven op een vel bakpapier.
Categorieën: bakken zoet