Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

An com: Recepten en verhalen uit een Vietnamese familiekeuken

Phi-Yen Phan

Verschijning: 28-05-2024

Singel Uitgeverijen

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Ubesoep / Paarse soep

Uit: An com: Recepten en verhalen uit een Vietnamese familiekeuken

13-06-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

UbesoepUbe, ik had er nog nooit van gehoord. Ik ben wat gaan speuren en het blijkt een zoete aardappelsoort die in Nederland slecht te krijgen is. Online is het te vinden en dan kun je het diep gevroren bestellen, maar verse is het bijna niet te krijgen. Ja, in Amsterdam misschien, maar in de rest van het land zal het lastig worden.

In Zwolle zit een fijne Aziatische supermarkt en die hadden Ube in poedervorm. Dat geeft in ieder geval de kleur van Ube en ook wat van de smaak, hoewel het natuurlijk niet te vergelijken is met vers. 

Ik gebruikte gewone zoete aardappel met een paarse schil (die verder geen kleur afgeeft) en heb de kleur aan de soep gegeven met het poeder. Er zitten ook garnalen in en de vissaus maakt het helemaal af. Het resultaat was een heerlijk en goed vullend soepje. 

Ubesoep

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Koude noedelsalade met gegrild varkensvlees →

Gegrild vlees op een bedje van verse groenten en koude rijstnoedels is de perfecte combinatie voor een hete zomerdag.

Recensie: Ăn Cơm - Ga je mee op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken? →

Ăn Cơm is een familiekookboek dat bomvol staat met lekkere Vietnamese recepten en prachtige verhalen.

Getest: Vietnamese hartige, krokante pannenkoek →

Hartige pannenkoeken zijn altijd lekker, maar deze zijn ronduit heerlijk.

Getest: Vegetarische verse springrolls →

Knutselen met eten, ik houd ervan. Zet de vulling op tafel en rol zelf je spring rolls aan tafel.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.