Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Last Minute Dinners

Frankie Unsworth

Verschijning: 12-09-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Burrata met bietjes en geraspte tomaat

Uit: Last Minute Dinners

30-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Burrata met bietjes en geraspte tomaatVoor dit zeer smaakvolle voorgerecht rasp je de tomaten. Ik had dit nog niet eerder op deze manier gedaan, maar het is een fantastische manier om tomaten te verwerken in een salade. 

De bietjes kun je prima voorgekookt kopen. Je snijdt ze in stukjes of plakjes en marineert ze een tijdje in sherry-azijn (had ik niet in huis, dus ik heb appelcider-azijn gebruikt. Ook heerlijk!)

Beetje zout, beetje peper ... niks meer aan doen.

Tegenwoordig kun je wat kleinere bolletjes burrata prima vinden in de supermarkt en dat doet het beter in een mooie salade dan een stukje van een grote bol burrata. 

Beetje goede olijfolie erbij, beejte dukkah (of zoals ik heb gedaan: wat geroosterde sesamzaadjes) en klaar is je fantastische voorgerecht. Echt heerlijk!

Burrata met bietjes en geraspte tomaat

Categorieën: hoofdgerecht, koud

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Getest: Gebakken saffraan-erwtenrisotto →

Op zoek naar een snelle en makkelijke manier om een lekkere risotto te maken? Gebruik je oven!

Getest: Opgeklopte fetadip met 3 ingrediënten →

De geklopte fetadip hype van een paar jaar geleden had ik een gemist, maar het blijkt een perfect dipje voor een feestje!

Getest: Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer →

Een prachtig hoofdgerecht voor een etentje. Makkelijk te maken en snel klaar.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer