Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Last Minute Dinners

Frankie Unsworth

Verschijning: 12-09-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Burrata met bietjes en geraspte tomaat

Uit: Last Minute Dinners

30-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Burrata met bietjes en geraspte tomaatVoor dit zeer smaakvolle voorgerecht rasp je de tomaten. Ik had dit nog niet eerder op deze manier gedaan, maar het is een fantastische manier om tomaten te verwerken in een salade. 

De bietjes kun je prima voorgekookt kopen. Je snijdt ze in stukjes of plakjes en marineert ze een tijdje in sherry-azijn (had ik niet in huis, dus ik heb appelcider-azijn gebruikt. Ook heerlijk!)

Beetje zout, beetje peper ... niks meer aan doen.

Tegenwoordig kun je wat kleinere bolletjes burrata prima vinden in de supermarkt en dat doet het beter in een mooie salade dan een stukje van een grote bol burrata. 

Beetje goede olijfolie erbij, beejte dukkah (of zoals ik heb gedaan: wat geroosterde sesamzaadjes) en klaar is je fantastische voorgerecht. Echt heerlijk!

Burrata met bietjes en geraspte tomaat

Categorieën: hoofdgerecht, koud

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Getest: Gebakken saffraan-erwtenrisotto →

Op zoek naar een snelle en makkelijke manier om een lekkere risotto te maken? Gebruik je oven!

Getest: Opgeklopte fetadip met 3 ingrediënten →

De geklopte fetadip hype van een paar jaar geleden had ik een gemist, maar het blijkt een perfect dipje voor een feestje!

Getest: Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer →

Een prachtig hoofdgerecht voor een etentje. Makkelijk te maken en snel klaar.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.