Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Last Minute Dinners

Frankie Unsworth

Verschijning: 12-09-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Last Minute Dinners

Uit: Last Minute Dinners

05-10-2024 13:29 Rubriek: Review

Last minute dinnersIedereen kent het wel: je kijkt erg uit naar etentjes met familie en vrienden, maar het levert ook wel wat stress op. Het moet allemaal feestelijk, bijzonder en aan allerlei verwachtingen voldoen. 

Zelf ben ik erg van de voorbereiding en het 'de tijd nemen'. Ik laat me zelden ophaasten. Ik zorg dat ik, voordat ik ga koken, al het snijwerk heb gedaan. Alles staat klaar in bakjes voordat er ook maar een pan op het vuur gaat. Liever meer afwas, dan meer tijdsdruk. Daar zijn afwasmachines tenslotte voor uitgevonden. En verder: we eten als het eten klaar is, niet op een bepaalde tijd.

Last minute dinners

Last minute dinners spingt heel mooi in dat gat. Het boek staat vol met feestelijke gerechten die op elke feestje goed uit de verf komen. En vrijwel alles is eenvoudig te maken.

Er is een hoofdstuk met heerlijke drankjes en knabbels, waaruit ik bijvoorbeeld de opklopte fetadip maakte. Het hoofdstuk staat vol met lekkere en makkelijke ideeën. 

Uit het hoofdstuk met voorgerechten maakte ik de Burrata met bietjes en geraspte tomaat. Echt een toppertje. Maar het hoofdstuk staat vol met heerlijkheden die zo op tafel staan en goed ingepast kunnen worden in een meer-gangen-diner. Voorbeelden: een Spaanse tomatensoep met uitgebakken serranoham, wedge salad met blauwekaasdressing en in filodeeg gefrituurde feta met tomatensalade. 

Vervolgens een hoofdstuk met hoofdgerechten die in 20 minuten klaar zijn. Denk aan een Gekruide boter-eieren met linzen en gebakken sjalotjes, Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer, Acqua pazza met zeebaars en ancho chili of In de koekenpan gebakken gnocchi met wilde paddenstoelen.

Er is een apart hoofdstuk met pasta's en noedels, een hoofdstuk met eenpansgerechten (met bijvoorbeeld de Gebakken saffraan-erwtenrisotto die ik maakte). 

Wil je het ietsie chiquer? Dan kun je ook goed terecht in Laste Minute Dinners. Wat dacht je bijvoorbeeld van Eendenbouten met karamelglazuur, pruimen en roodlof of Gevlinderde kip met gekruide botersaus?

Ook de desserts zien er uitermate smakelijk uit. Ik ben niet zo'n zoetekauw, dus desserts maak ik niet veel. Maar ik ben echt wel te verleiden tot een Potje met karamel-zeezoutcheesecake of een Smeuïge chocolade-taart uit de koekenpan op z'n tijd.

Conclusie

Last Minute Dinners is een boek voor mensen die wel eens een etentje willen geven voor familie of vrienden, maar niet zo zitten te wachten op de stress die daar vaak mee gepaard gaat. De recepten zijn toegankelijk en zo gevarieerd dat er altijd wel iets bijzit wat iedereen lekker vindt. Fijn boek!

Last Minute Dinners
Auteur: Frankie Unsworth
Foto's: Lisa Linder
Uitgever: Good Cook
Prijs: 27,50

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Gebakken saffraan-erwtenrisotto →

Op zoek naar een snelle en makkelijke manier om een lekkere risotto te maken? Gebruik je oven!

Getest: Opgeklopte fetadip met 3 ingrediënten →

De geklopte fetadip hype van een paar jaar geleden had ik een gemist, maar het blijkt een perfect dipje voor een feestje!

Getest: Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer →

Een prachtig hoofdgerecht voor een etentje. Makkelijk te maken en snel klaar.

Getest: Burrata met bietjes en geraspte tomaat →

Een werkelijk fantastisch voorgerecht, dan in een vloek en een zucht op tafel staat.

Alle blogs in de rubriek Review [50]

Recensie: Too Easy →

19-12-2024 Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

11-12-2024 Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

05-12-2024 Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Lijstjes [1] →