Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Last Minute Dinners

Frankie Unsworth

Verschijning: 12-09-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Gebakken saffraan-erwtenrisotto

Uit: Last Minute Dinners

04-10-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Aan risotto hangt een beetje het stigma dat het ingewikkeld is en dat je er veel werk van hebt. En vooral ook dat het moeilijk is. Ik heb dat nooit zo goed begrepen. Ik vind het vooral leuk om te maken en heel heel heel lekker.

In Last Minute Dinners staat een risotto waarvoor je je oven het werk laat doen. Uitje fruiten, rijst erbij, wijn erbij en even de alcohol eruit laten koken. Vervolgens alle bouillon er in één keer bij (continu roeren blijkt dus helemaal niet nodig), saffraan erdoor en hup, de oven in.

Gebakken saffraan-erwtenrisotto

Afmaken met de erwten, nog 5 minuten terug de oven in en vervolgens afmaken met boter en Parmezaan. 

En de smaak? Prima voor elkaar! Het recept klopt als een bus want alle vocht/bouillon was opgenomen door de rijst toen de pan uit de oven kwam en dat tekent een goed recept. Hulde!

Risotto2

 

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Getest: Opgeklopte fetadip met 3 ingrediënten →

De geklopte fetadip hype van een paar jaar geleden had ik een gemist, maar het blijkt een perfect dipje voor een feestje!

Getest: Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer →

Een prachtig hoofdgerecht voor een etentje. Makkelijk te maken en snel klaar.

Getest: Burrata met bietjes en geraspte tomaat →

Een werkelijk fantastisch voorgerecht, dan in een vloek en een zucht op tafel staat.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [94] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Recept: Griekse yoghurtijs uit de Ninja Creami →

Heerlijk romig ijs, zonder ei, uit de Ninja Creami

Recept: Boters met een smaakje →

Een aantal van de favoriete boters van de auteur van Hokkaido

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.