04-10-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Aan risotto hangt een beetje het stigma dat het ingewikkeld is en dat je er veel werk van hebt. En vooral ook dat het moeilijk is. Ik heb dat nooit zo goed begrepen. Ik vind het vooral leuk om te maken en heel heel heel lekker.
In Last Minute Dinners staat een risotto waarvoor je je oven het werk laat doen. Uitje fruiten, rijst erbij, wijn erbij en even de alcohol eruit laten koken. Vervolgens alle bouillon er in één keer bij (continu roeren blijkt dus helemaal niet nodig), saffraan erdoor en hup, de oven in.
Afmaken met de erwten, nog 5 minuten terug de oven in en vervolgens afmaken met boter en Parmezaan.
En de smaak? Prima voor elkaar! Het recept klopt als een bus want alle vocht/bouillon was opgenomen door de rijst toen de pan uit de oven kwam en dat tekent een goed recept. Hulde!
Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm