18-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest
Jackfruit is een tropische vrucht die door vegetariërs en veganisten graag als vleesvervanger wordt gebruikt. Niet voor de voedingswaarden want die vervangen niet de voedingswaarden van vlees niet, maar meer om de structuur. Het heeft namelijk een stevige, draadjesachtige structuur.
Heel veel gerechten zijn goed vegetarisch te maken, maar rendang is er zo eentje .... onvervangbaar. In het Vega Slowcooker Boek van Sabine Koning staat een vega rendang van jackfruit, bereid in de slowcooker.
Is het rendang? Nee, je moet het niet willen vergelijken. De smaak van vlees is in rendang onvervangbaar. De jackfruit houdt wel goed de draadjesvlees structuur vast en geeft daarom wel een vergelijkbaar mondgevoel. Maar rendang? Nee. Is het lekker? Zeker wel!
Jackfruit heeft van zichzelf niet veel smaak. In het recept uit het boek is geen zout toegevoegd, maar bij het proeven had het echt wel een beetje zout nodig. Dat heb ik daarom nog toegevoegd.
We hadden een restje dat we de volgende dag hebben opgewarmd en daar hebben we een scheutje ketjap door gedaan. Ook lekker!
Categorieën: hoofdgerecht