06-12-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Het boek 'Winter' van Diana Henry belooft warme gerechten voor koude dagen. Nou verblijf ik terwijl ik dit boek onder de loep neem in Zuid-Frankrijk, dus van gure koude is niet echt sprake. Behoefte aan winterkost heb ik gelukkig wel.
Deze gratin is gebaseerd op ham and haddie, een Schots gerecht met gerookte schelvis en spek. Omdat de schrijfster dat zo'n lekkere combinatie vind, heeft ze er een gratin van gemaakt. Ik houd erg van een goede gratin, dus deze moest ik natuurlijk maken.
Houd je niet van vettig, dan zou ik deze overslaan, want er gaat zowel boter, room als kaas in. Omdat het zo'n rijke schotel is heb ik er een simpele groene salade bij gemaakt, die ik alleen heb aangemaakt met een beetje vinaigrette.
De smaak is zeer rijk en vol en heerlijk! Alleen: niet te vaak maken. Het recept is helder en duidelijk, dus ik denk dat de meeste mensen hier wel mee uit de voeten zullen kunnen.
Categorieën: bijgerecht, warm