Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Winter

Diana Henry

Verschijning: 15-10-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Gratin van ham en gerookte schelvis

Uit: Winter

06-12-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Het boek 'Winter' van Diana Henry belooft warme gerechten voor koude dagen. Nou verblijf ik terwijl ik dit boek onder de loep neem in Zuid-Frankrijk, dus van gure koude is niet echt sprake. Behoefte aan winterkost heb ik gelukkig wel. 

Deze gratin is gebaseerd op ham and haddie, een Schots gerecht met gerookte schelvis en spek. Omdat de schrijfster dat zo'n lekkere combinatie vind, heeft ze er een gratin van gemaakt. Ik houd erg van een goede gratin, dus deze moest ik natuurlijk maken.

Gratin van ham en gerookte schelvis

Houd je niet van vettig, dan zou ik deze overslaan, want er gaat zowel boter, room als kaas in. Omdat het zo'n rijke schotel is heb ik er een simpele groene salade bij gemaakt, die ik alleen heb aangemaakt met een beetje vinaigrette. 

De smaak is zeer rijk en vol en heerlijk! Alleen: niet te vaak maken. Het recept is helder en duidelijk, dus ik denk dat de meeste mensen hier wel mee uit de voeten zullen kunnen.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: bijgerecht, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recept: In wodka gestoofde vijgen en pruimen met kardemomroom →

De vijgen en pruimen worden gestoofd in wodka, waardoor hun smaak intensiever wordt. De kardemomroom voegt een warme, romige toets toe, wat dit gerecht tot een verwarmend winterdessert maakt.

Recept: Omgekeerde pecan-perentaart met cranberry's →

Deze verwarmende taart heeft een rijke vulling van peren en pecannoten. Perfect voor koude winterdagen, met een geur die de gezelligheid van het seizoen oproept.

Recept: Uien-cidersoep met smeltende camembert →

Cider is een zeer ondergewaardeerd drankje. In dit recept is het verwerkt in Franse uiensoep!

Getest: Risotto met gerookte schelvis en prei →

Een totaal nieuwe twist aan risotto. Verrassend lekker!

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →