07-12-2024 08:00
naar notities
Rubriek: Getest
Risotto is een van mijn favorieten. Je kunt er zo waanzinnig veel kanten mee op! In 'Winter' vond ik een risottorecept met schelvis en prei en daar was ik erg benieuwd naar.
De schelvis heb ik vervangen door kabeljauw, wat heel prima kan.
De vis pocheer je even apart in de hete bouillon en die bouillon doe je vervolgens natuurlijk weer in de risotto, zodat je de smaak van de vis overbrengt in het gerecht. De vis breek je op in vlokken en doe je er op het laatst bij. Vis en (Parmezaanse) kaas vind ik altijd een wat spannende combinatie, maar in dit gerecht werkt het echt.
Categorieën: hoofdgerecht, warm
alle recepten →
Zet op to-cook lijst
notities hierbij →
Meer uit deze publicatie:
Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.
De vijgen en pruimen worden gestoofd in wodka, waardoor hun smaak intensiever wordt. De kardemomroom voegt een warme, romige toets toe, wat dit gerecht tot een verwarmend winterdessert maakt.
Deze verwarmende taart heeft een rijke vulling van peren en pecannoten. Perfect voor koude winterdagen, met een geur die de gezelligheid van het seizoen oproept.
Cider is een zeer ondergewaardeerd drankje. In dit recept is het verwerkt in Franse uiensoep!
Warme winterkost: gratin met ham en gerookte schelvis.