Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Winter

Diana Henry

Verschijning: 15-10-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Risotto met gerookte schelvis en prei

Uit: Winter

07-12-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Risotto is een van mijn favorieten. Je kunt er zo waanzinnig veel kanten mee op! In 'Winter' vond ik een risottorecept met schelvis en prei en daar was ik erg benieuwd naar.

De schelvis heb ik vervangen door kabeljauw, wat heel prima kan. 

Risotto met gerookte schelvis en prei

De vis pocheer je even apart in de hete bouillon en die bouillon doe je vervolgens natuurlijk weer in de risotto, zodat je de smaak van de vis overbrengt in het gerecht. De vis breek je op in vlokken en doe je er op het laatst bij. Vis en (Parmezaanse) kaas vind ik altijd een wat spannende combinatie, maar in dit gerecht werkt het echt. 

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recept: In wodka gestoofde vijgen en pruimen met kardemomroom →

De vijgen en pruimen worden gestoofd in wodka, waardoor hun smaak intensiever wordt. De kardemomroom voegt een warme, romige toets toe, wat dit gerecht tot een verwarmend winterdessert maakt.

Recept: Omgekeerde pecan-perentaart met cranberry's →

Deze verwarmende taart heeft een rijke vulling van peren en pecannoten. Perfect voor koude winterdagen, met een geur die de gezelligheid van het seizoen oproept.

Recept: Uien-cidersoep met smeltende camembert →

Cider is een zeer ondergewaardeerd drankje. In dit recept is het verwerkt in Franse uiensoep!

Getest: Gratin van ham en gerookte schelvis →

Warme winterkost: gratin met ham en gerookte schelvis.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →