29-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Soms pakt een recept niet uit zoals je verwacht of zoals je op de foto in het boek wordt beloofd. Waar dat aan ligt? Ik heb altijd de neiging om de schuld daarvan bij mezelf te leggen en de auteur het voordeel van de twijfel te geven. En dat is precies de reden waarom ik dit doe.
Als je denkt aan rode bietjes dan denk je aan een volle, zoetige, aardse smaak. De recepttitel belooft kruidig en dat moet komen van de komijnzaad en korianderzaad en verder van de hazelnootdukkah de je er als topping overheen doet.
Ik heb me precies aan het recept gehouden, maar zowel de smaak als het 'plaatje' vielen erg tegen.
Mijn soep leek na het pureren meer een oranje/rode tomatensaus dan op een soep met een dieprode bietenkleur, zoals op de foto in het boek. De smaak was waterig, vlak en veel te zuur (er moest sap en geraspte schil van één hele citroen in).
Ook de dukkah heb ik precies gemaakt zoals in het recept staat aangegeven, maar die was veel en veel te zout.
Ik heb nog geprobeerd om er wat van te maken, maar de smaak was niet te redden. Deze soep is helaas door de gootsteen gegaan.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...