26-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 2 personen / Voorbereiden: 10 minuten / Bereiden: 25 minuten

Ingrediënten:
- 3 el boter
- 1 prei, in ringen
- 2 aardappels, geschild en in kleine blokjes
- 700 ml kippenbouillon (zie pag. 172)
- 400 g verse erwtjes, of uit de vriezer
- 1 handjevol muntblaadjes
- 100 g gerookte ham, in stukjes
- 1 handvol zuurdesemcroutons (zie pag. 179)
- 1 el crème fraîche
- olijfolie, voor eroverheen (optioneel)
Bereidingswijze:
Voeg de boter toe aan een pan en zet die op halfhoog vuur. Roer de prei en aardappels erdoor en bak 6 minuten, tot ze zacht en een beetje kleverig zijn. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zacht koken, of tot de aardappel gaar is.
Voeg de verse erwtjes en muntblaadjes toe en kook nog 2 minuten. Pureer de erwtjessoep met een staafmixer tot hij mooi glad is, roer de gerookte ham erdoor en warm op.
Schep de soep in kommen en garneer met zuurdesemcroutons, een schepje crème fraîche en eventueel een scheutje olijfolie.
BEWAREN:
Heb je restjes, dan kun je die drie dagen in een luchtdichte bak in de koelkast bewaren.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieƫn: hoofdgerecht, soep