Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Maaltijdsoep

Emily Ezekiel

Verschijning: 06-02-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Miso en Gember Ramen

Uit: Maaltijdsoep
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

27-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 2 personen / Voorbereiden: 10 minuten / Bereiden: 20 minuten

Miso en Gember Ramen

Ingrediënten:

  • 250 ml rijstwijnazijn 
  • 250 ml water 
  • 2 el zeezout 
  • 1 el suiker 
  • 1 jalapeño, in ringetjes
  • 1 Japanse radijs (of een paar gewone), in dunne schijfjes 
  • 200 g snijbiet 
  • 2 grote eieren 
  • 1 el sesamwokolie 
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden 
  • 6 cm gemberwortel, geschild en in luciferreepjes 
  • 1 el crispy chiliolie 
  • 2 nestjes ramennoedels, elk 50 g 
  • 700 ml dashibouillon (zie pag. 176) (of kippenbouillon)
  • 2 el witte miso

Bereiding:

Maak de ingelegde radijs: breng in een pannetje de rijstwijnazijn en het water aan de kook met het zeezout, de suiker en jalapeño. Haal van het vuur, schenk het in een hittebestendige kom over de schijfjes radijs en zet opzij.

Ris de bladeren snijbiet van de nerven. Snijd de nerven en het blad fijn. Kook de eieren 6 minuten in een pannetje water, laat schrikken en afkoelen en pel ze. Zet opzij.

Zet een pan op halfhoog vuur. Voeg de sesamwokolie, knoflook en gember toe en bak 2 minuten. Roer de snijbietstengels en -bladeren erdoor en bak 3 minuten. Schep de Chinese chiliolie erbij. Haal de pan van het vuur, roer door en schep de helft van de snijbiet op een bord.

Kook de ramennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de dashibouillon en witte miso door de snijbiet in de pan en breng aan de kook. Verdeel de noedels over twee kommen en verdeel de apart gehouden snijbiet erover samen met de gehalveerde eieren. Schep de dashibouillon erover. Geef de ingelegde radijs er apart bij.


BEWAREN
Restjes ingelegde radijs kun je drie maanden in een gesteriliseerd potje in de koelkast bewaren.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, soep

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Maaltijdsoep →

Dit boek laat zien hoe je die groenten uit elk jaargetijde het beste kunt gebruiken.

Getest: Knolselderijsoep →

Goed vullende maaltijdsoep van knolselderij, bleekselderij en een appeltje

Getest: Kruidige bietjessoep →

Verwachtig: een kruidige, zoetige soep. Realiteit: een zurige, waterige (kleurarme) soep.

Getest: Winterse pompoensoep →

Een werkelijk verrukkelijke pompoensoep met allerlei lekkers erbij.

Recept: Erwtjes en hamsoep →

Gebruik voor deze soep een goede kippenbouillon. Kook je mee?

Recept: Lentekoolsoep met geraspte pecorino →

De lente begint pas echt met deze lekkere en lichte soep. Kook je mee?

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.