25-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 2 personen / voorbereiden 10 minuten / bereiden 25 minuten

Ingrediënten:
- 100 ml olijfolie
- 3 sjalotten, fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 4 knoflooktenen, fijngesneden
- 200 ml witte wijn
- sap van ½ citroen
- 1 flinke snuf chilivlokken
- 800 ml kippenbouillon (zie pag. 172)
- 1 handvol gedopte tuinbonen
- 2 handenvol lentekoolbladeren, in dunne reepjes
- 8 groene asperges, in stukjes
- 2 handenvol zuurdesemcroutons (zie pag. 179)
- zout en versgemalen zwarte peper
- pecorino, geraspt, om erbij te serveren
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een zware pan op halfhoog vuur. Fruit de sjalotten, bleekselderij en knoflook 10 minuten; roer regelmatig.
Schenk de witte wijn en het citroensap erbij en voeg de chilivlokken toe. Laat 5 minuten koken en schenk de kippenbouillon erbij. Breng flink aan de kook, voeg de tuinbonen, groene asperges en lentekool toe en laat 10 minuten zacht koken.
Proef en breng indien nodig op smaak met zout en zwarte peper. Schep de soep in kommen, garneer met de zuurdesemcroutons en flink wat geraspte pecorino en dien op.
Vegan
Gebruik groentebouillon en laat de kaas achterwege als je deze soep vegan wilt maken.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieƫn: hoofdgerecht, soep