Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Maaltijdsoep

Emily Ezekiel

Verschijning: 06-02-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Lentekoolsoep met geraspte pecorino

Uit: Maaltijdsoep
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

25-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 2 personen / voorbereiden 10 minuten / bereiden 25 minuten

Lentekoolsoep

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 4 knoflooktenen, fijngesneden
  • 200 ml witte wijn
  • sap van ½ citroen
  • 1 flinke snuf chilivlokken
  • 800 ml kippenbouillon (zie pag. 172)
  • 1 handvol gedopte tuinbonen
  • 2 handenvol lentekoolbladeren, in dunne reepjes 
  • 8 groene asperges, in stukjes 
  • 2 handenvol zuurdesemcroutons (zie pag. 179) 
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • pecorino, geraspt, om erbij te serveren

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een zware pan op halfhoog vuur. Fruit de sjalotten, bleekselderij en knoflook 10 minuten; roer regelmatig.

Schenk de witte wijn en het citroensap erbij en voeg de chilivlokken toe. Laat 5 minuten koken en schenk de kippenbouillon erbij. Breng flink aan de kook, voeg de tuinbonen, groene asperges en lentekool toe en laat 10 minuten zacht koken.

Proef en breng indien nodig op smaak met zout en zwarte peper. Schep de soep in kommen, garneer met de zuurdesemcroutons en flink wat geraspte pecorino en dien op.

Vegan 
Gebruik groentebouillon en laat de kaas achterwege als je deze soep vegan wilt maken.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieƫn: hoofdgerecht, soep

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Maaltijdsoep →

Dit boek laat zien hoe je die groenten uit elk jaargetijde het beste kunt gebruiken.

Getest: Knolselderijsoep →

Goed vullende maaltijdsoep van knolselderij, bleekselderij en een appeltje

Getest: Kruidige bietjessoep →

Verwachtig: een kruidige, zoetige soep. Realiteit: een zurige, waterige (kleurarme) soep.

Getest: Winterse pompoensoep →

Een werkelijk verrukkelijke pompoensoep met allerlei lekkers erbij.

Recept: Miso en Gember Ramen →

Een veelzijdige misosoep waarmee je makkelijk kunt variƫren. Kook je mee?

Recept: Erwtjes en hamsoep →

Gebruik voor deze soep een goede kippenbouillon. Kook je mee?

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep