Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tasty Asia

Filip Poon

Verschijning: 08-05-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Korean Fried Chicken

Uit: Tasty Asia
Een cadeautje van: HarperCollins Holland

16-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

4 porties

30 minuten

Korean Fried Chicken

Voor de gefrituurde kip:

  • 1 kg kippenvleugels of een ander stuk kip naar keuze
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 el knoflookpoeder
  • 50 g maizena of aardappelzetmeel
  • 2 eieren (L)
  • 2 el sesamolie
  • ½ tl bakpoeder
  • 1-2 l koolzaadolie, om in te frituren

Pittige, zoetzure Koreaanse saus

  • 1 el koolzaadolie, om in te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl fijngehakte verse gember
  • 5 el ketchup
  • 2 el gochujang
  • 2 el honing of agave- of ahornsiroop
  • 3 el basterdsuiker of kristalsuiker
  • 3 el rijstazijn of wittewijnazijn
  • 6 el sojasaus
  • 2 el sesamolie

Serveer met

  • lente-ui, in ringetjes
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Doe de kip met alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Meng tot de kip helemaal bedekt is en de marinade de consistentie van boter heeft. Verhit de olie tot 165 ℃ in een grote pan met hoge zijkanten of in een friteuse.
  2. Leg de kipstukjes voorzichtig een voor een in de pan of frituur en frituur ze 10-12 minuten. Draai ze elke drie minuten om. Haal ze er dan uit en leg ze op een rooster of op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  3. Verhit voor de Koreaanse saus de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de gember 30 seconden. Zet het vuur laag, voeg de rest van de ingrediënten toe en bak goed door. Haal de pan dan van het vuur.
  4. Nu kun je zelf kiezen. Als je ongeduldig bent dan kun je de gefrituurde kip met de saus mengen en direct opdienen. Maar als je extra knapperige kip wilt, dan frituur je de stukjes nog een keer, circa 8-10 minuten. Daarna meng je ze met de saus en kun je genieten van heerlijke gefrituurde Koreaanse kipstukjes. Voeg aan het einde nog wat lente-ui en wat sesamzaadjes toe om het helemaal af te maken. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Tasty Asia →

Het is pittig, het is zuur, zoet en meestal tjokvol umami. Men kookt steeds vaker recepten uit de veelzijdige Aziatische keuken.

Getest: Pad Thai →

Pad Thai is niet moeilijk te maken, een heerlijk gerecht met tofu en garnalen. De Pad Thaisaus is top!

Getest: Nasi Goreng streetfood style →

Fried rice streetfood style, met alle karakteristieke smaken die daarbij horen.

Getest: Rode kipcurry →

Een supersnelle en super makkelijke, romige curry: Rode Kipcurry

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.