Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tasty Asia

Filip Poon

Verschijning: 08-05-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Korean Fried Chicken

Uit: Tasty Asia
Een cadeautje van: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

16-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

4 porties

30 minuten

Korean Fried Chicken

Voor de gefrituurde kip:

  • 1 kg kippenvleugels of een ander stuk kip naar keuze
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 el knoflookpoeder
  • 50 g maizena of aardappelzetmeel
  • 2 eieren (L)
  • 2 el sesamolie
  • ½ tl bakpoeder
  • 1-2 l koolzaadolie, om in te frituren

Pittige, zoetzure Koreaanse saus

  • 1 el koolzaadolie, om in te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl fijngehakte verse gember
  • 5 el ketchup
  • 2 el gochujang
  • 2 el honing of agave- of ahornsiroop
  • 3 el basterdsuiker of kristalsuiker
  • 3 el rijstazijn of wittewijnazijn
  • 6 el sojasaus
  • 2 el sesamolie

Serveer met

  • lente-ui, in ringetjes
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Doe de kip met alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Meng tot de kip helemaal bedekt is en de marinade de consistentie van boter heeft. Verhit de olie tot 165 ℃ in een grote pan met hoge zijkanten of in een friteuse.
  2. Leg de kipstukjes voorzichtig een voor een in de pan of frituur en frituur ze 10-12 minuten. Draai ze elke drie minuten om. Haal ze er dan uit en leg ze op een rooster of op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  3. Verhit voor de Koreaanse saus de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de gember 30 seconden. Zet het vuur laag, voeg de rest van de ingrediënten toe en bak goed door. Haal de pan dan van het vuur.
  4. Nu kun je zelf kiezen. Als je ongeduldig bent dan kun je de gefrituurde kip met de saus mengen en direct opdienen. Maar als je extra knapperige kip wilt, dan frituur je de stukjes nog een keer, circa 8-10 minuten. Daarna meng je ze met de saus en kun je genieten van heerlijke gefrituurde Koreaanse kipstukjes. Voeg aan het einde nog wat lente-ui en wat sesamzaadjes toe om het helemaal af te maken. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Tasty Asia →

Het is pittig, het is zuur, zoet en meestal tjokvol umami. Men kookt steeds vaker recepten uit de veelzijdige Aziatische keuken.

Getest: Pad Thai →

Pad Thai is niet moeilijk te maken, een heerlijk gerecht met tofu en garnalen. De Pad Thaisaus is top!

Getest: Nasi Goreng streetfood style →

Fried rice streetfood style, met alle karakteristieke smaken die daarbij horen.

Getest: Rode kipcurry →

Een supersnelle en super makkelijke, romige curry: Rode Kipcurry

Alle blogs in de rubriek Recept [17]

Recept: New York Cheesecake →

12-07-2024 Deze cheesecake blijft gezellig logeren op je heupen of op je buik ... maar oh wat is het lekker!

Recept: de allerlekkerste ballen gehakt →

07-07-2024 Gehaktballen naar recept van Jonnie Boer. Dan kan niet anders dan lekker zijn. Ik maak ze al jaren op deze manier.

Recept: Makkelijk Tropisch Perziktoetje →

29-06-2024 Een heerlijk friszoet dessert, voor warme dagen of na een spicy maaltijd. Ook zeer geschikt om te maken met mango.

Getest [110] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: In folie gebakken garnalen in curry →

Een Caribische draai aan vis 'en papillote', garnalen in curry gebakken in de oven in folie.

Getest: Wortel-walnotencake →

Een heerlijke smeuïge wortelcake met een tropische botercrème.

Getest: Klassieke kipcurry →

Voor een goede curry kun je ons wakker maken. En deze kunnen we weer aan het lijstje toevoegen.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [1] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Review [30] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Recensie: Het Groene Kookboek →

Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!

Recensie: Zonnige Zomercocktails →

60 kleurrijke drankjes voor vrolijke en relaxte zomervibes.