Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tasty Asia

Filip Poon

Verschijning: 08-05-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Korean Fried Chicken

Uit: Tasty Asia
Een cadeautje van: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

16-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

4 porties

30 minuten

Korean Fried Chicken

Voor de gefrituurde kip:

  • 1 kg kippenvleugels of een ander stuk kip naar keuze
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 el knoflookpoeder
  • 50 g maizena of aardappelzetmeel
  • 2 eieren (L)
  • 2 el sesamolie
  • ½ tl bakpoeder
  • 1-2 l koolzaadolie, om in te frituren

Pittige, zoetzure Koreaanse saus

  • 1 el koolzaadolie, om in te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl fijngehakte verse gember
  • 5 el ketchup
  • 2 el gochujang
  • 2 el honing of agave- of ahornsiroop
  • 3 el basterdsuiker of kristalsuiker
  • 3 el rijstazijn of wittewijnazijn
  • 6 el sojasaus
  • 2 el sesamolie

Serveer met

  • lente-ui, in ringetjes
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Doe de kip met alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Meng tot de kip helemaal bedekt is en de marinade de consistentie van boter heeft. Verhit de olie tot 165 ℃ in een grote pan met hoge zijkanten of in een friteuse.
  2. Leg de kipstukjes voorzichtig een voor een in de pan of frituur en frituur ze 10-12 minuten. Draai ze elke drie minuten om. Haal ze er dan uit en leg ze op een rooster of op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  3. Verhit voor de Koreaanse saus de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de gember 30 seconden. Zet het vuur laag, voeg de rest van de ingrediënten toe en bak goed door. Haal de pan dan van het vuur.
  4. Nu kun je zelf kiezen. Als je ongeduldig bent dan kun je de gefrituurde kip met de saus mengen en direct opdienen. Maar als je extra knapperige kip wilt, dan frituur je de stukjes nog een keer, circa 8-10 minuten. Daarna meng je ze met de saus en kun je genieten van heerlijke gefrituurde Koreaanse kipstukjes. Voeg aan het einde nog wat lente-ui en wat sesamzaadjes toe om het helemaal af te maken. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Tasty Asia →

Het is pittig, het is zuur, zoet en meestal tjokvol umami. Men kookt steeds vaker recepten uit de veelzijdige Aziatische keuken.

Getest: Pad Thai →

Pad Thai is niet moeilijk te maken, een heerlijk gerecht met tofu en garnalen. De Pad Thaisaus is top!

Getest: Nasi Goreng streetfood style →

Fried rice streetfood style, met alle karakteristieke smaken die daarbij horen.

Getest: Rode kipcurry →

Een supersnelle en super makkelijke, romige curry: Rode Kipcurry

Alle blogs in de rubriek Recept [28]

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

03-09-2024 Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

02-09-2024 Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

23-08-2024 Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Review [34] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Getest [124] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.