Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tasty Asia

Filip Poon

Verschijning: 08-05-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Tasty Asia

Uit: Tasty Asia

11-06-2024 08:00 Rubriek: Review

Tasty AsiaFilip Poon is een kok met een grote schare volgers op sociale media. Zijn Zweedse kanalen op YouTube, Tiktok en Instagram zijn erg populair. Hij groeide op in een Chinees-Zweeds huis met ouders die beiden van koken en eten houden. Mensen inspireren om creatiever te zijn in hun eigen keuken thuis is zijn missie.

De Aziatische keuken is een heel veelzijdige keuken. In Tasty Asia laat Poon ons zien hoe we zelf thuis het lekkerste Aziatische eten klaar kunnen maken. 

In de Aziatische keuken gaat het om de harmonie tussen zoet, zout, zuur, bitter en umami. Poon geeft hierover uitleg in het boek. Ook lees je over het keukengerei en de basisingrediënten die je nodig hebt om Aziatisch te kunnen koken. Dingen als mirin, rijstazijn, misopasta en kokosmelk horen bij de basisuitrusting. 

Veel dingen zijn online makkelijk te vinden en te bestellen maar zoek ook in je buurt eens naar een toko of een Aziatische supermarkt. Het is een feest om door zo'n winkel te dwalen en te ontdekken wat er allemaal te vinden is. 

De inhoud van het boek

Tasty Asia is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk gaat over voor- en bijgerechten. In dit hoofdstuk vind je bijvoorbeeld loempia's met zelfgemaakte zoete chilisaus, yakitori en dumplings. 

Het tweede hoofdstuk gaat over Streetfood. In dit hoofdstuk vind je bijvoorbeeld Bao Buns, Pad Thai en Korean Fried Chicken. In dit hoofdstuk vind je ook informatie over welke noedels je het beste waarvoor kunt gebruiken en hoe je het beste kan wokken. 

In het hoofdstuk Doordeweeks staan snelle en makkelijke recepten als Tom kha kai (pittige kokossoep met kip), Rode kip curry, Japanse curry en Nasi Goreng. In dit hoofdstuk vind je ook uitleg over de vijfde basissmaak umami.

In het hoofdstuk Weekend staan gerechten voor de bereiding waarvan je iets meer tijd nodig hebt, zoals Orange chicken, Kipspiesjes met pindasaus en Knapperige Pekingeend.

Conclusie

Tasty Asia geeft je 65 Aziatische recepten, niet uit een specifiek land maar uit het bredere Oost-Azië. De gerechten die ik heb getest waren allemaal eenvoudig te maken en de recepten zijn duidelijk geschreven. Voor zover ik heb kunnen nagaan zijn de recepten goed vertaald en kloppen ze. De gerechten die ik heb gemaakt waren in ieder geval heel erg lekker.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Korean Fried Chicken →

Heerlijke, knapperige, malse kip met een goddelijke pittige en zoetzure saus - deze mag je echt niet overslaan!

Getest: Pad Thai →

Pad Thai is niet moeilijk te maken, een heerlijk gerecht met tofu en garnalen. De Pad Thaisaus is top!

Getest: Nasi Goreng streetfood style →

Fried rice streetfood style, met alle karakteristieke smaken die daarbij horen.

Getest: Rode kipcurry →

Een supersnelle en super makkelijke, romige curry: Rode Kipcurry

Alle blogs in de rubriek Review [30]

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

16-07-2024 Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

10-07-2024 Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Recensie: Het Groene Kookboek →

28-06-2024 Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!

Getest [112] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel →

De zon in op je bord! Lichte, smaakvolle en vegetarische maaltijd van de bakplaat.

Getest: spinaziequiche met oude kaas →

Heerlijke quiche met lekker veel knoflook en oude kaas. Lekker voor een dagje zonder vlees. Serveer er een groene salade bij. Dit recept scoort 4,5 van de 5 sterren op de website van CuliSandra.

Getest: frambozensorbetijs →

Het lekkerste sorbetijs dat ik ooit maakte. Gewoon in mijn eigen kleine ijsmakertje.

Aangekondigd [1] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Lijstjes [1] →

Recept [20] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Pasta met paddenstoelen en kaassaus →

Een lekkere snelle vegetarische pasta met allerlei variatiemogelijkheden

Recept: Pasta met gegratineerde tomaatjes →

Een lekkere, simpele, snelle pasta voor tomatenliefhebbers.

Recept: Klassieke gestoofde kip →

De auteur van 'Lekker Caribisch Koken' noemt dit gerecht zijn pure hemel.