Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Eén pan, één portie

Eleanor Wilkinson

Verschijning: 20-08-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Toscaanse kip met aardappel

Uit: Eén pan, één portie
Een cadeautje van: Fontaine Uitgevers

18-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 1 persoon / voorbereiden 10 minuten / bereiden 55 minuten

toscaanse kip

Ingrediënten: 

  • 150 gram aardappels, grote gehalveerd 
  • extra vergine olijfolie
  • 40 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 5-10 gram verse basilicum, fijngesneden
  • 2 theel. tomatenpuree
  • 40 gram ontpitte groene of zwarte olijven
  • 50 ml slagroom
  • 50 ml water
  • 1 kipfilet (liefst met huid)
  • handje spinazie
  • zout en zwarte peper

Bereidingswijze:

Verhit de oven tot 175 ℃.

Doe de nieuwe aardappels in een kleine, ovenbestendige koekenpan of ovenschaal met een scheutje olijfolie. Bestrooi met zout en peper en bak 15 minuten in de oven.

Voeg de zongedroogde tomaten, knoflook, het basilicum, de tomatenpuree, olijven, slagroom en het water toe en bestrooi met zout en peper. Schep door elkaar en leg de kipfilet erop. Schep wat van de saus over de kip en bak 30-40 minuten in de oven, tot de kip gaar is. 

Voeg de spinazie toe als de kip gaar is en zet de schotel 5 minuten terug in de oven, tot de spinazie is geslonken. Roer de spinazie door de saus en dien op. 

Uit: Eén pan één portie
Prijs: 24,99 euro

Categorieën: hoofdgerecht, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Eén pan, één portie →

Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recept: Rijstkom met gemberkip →

Een soep met de vurige frisheid van gember die in een mum van tijd op tafel staat.

Recept: Risotto Carbonara →

Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!

Getest: Provençaalse halloumi →

Voor deze lekkere provençaalse ovenschotel kun je kiezen voor halloumi, maar je kunt ook kabeljauw nemen.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Alfredo kip + broccoli →

Een troostrijke romige pasta die ook niet heel zwaar op de maag ligt.

Alle blogs in de rubriek Recept [95]

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Recept: Griekse yoghurtijs uit de Ninja Creami →

30-05-2025 Heerlijk romig ijs, zonder ei, uit de Ninja Creami

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →