18-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 1 persoon / voorbereiden 10 minuten / bereiden 55 minuten
Ingrediënten:
- 150 gram aardappels, grote gehalveerd
- extra vergine olijfolie
- 40 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 5-10 gram verse basilicum, fijngesneden
- 2 theel. tomatenpuree
- 40 gram ontpitte groene of zwarte olijven
- 50 ml slagroom
- 50 ml water
- 1 kipfilet (liefst met huid)
- handje spinazie
- zout en zwarte peper
Bereidingswijze:
Verhit de oven tot 175 ℃.
Doe de nieuwe aardappels in een kleine, ovenbestendige koekenpan of ovenschaal met een scheutje olijfolie. Bestrooi met zout en peper en bak 15 minuten in de oven.
Voeg de zongedroogde tomaten, knoflook, het basilicum, de tomatenpuree, olijven, slagroom en het water toe en bestrooi met zout en peper. Schep door elkaar en leg de kipfilet erop. Schep wat van de saus over de kip en bak 30-40 minuten in de oven, tot de kip gaar is.
Voeg de spinazie toe als de kip gaar is en zet de schotel 5 minuten terug in de oven, tot de spinazie is geslonken. Roer de spinazie door de saus en dien op.
Uit: Eén pan één portie
Prijs: 24,99 euro
Categorieën: hoofdgerecht, warm