Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Eén pan, één portie

Eleanor Wilkinson

Verschijning: 20-08-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Rijstkom met gemberkip

Uit: Eén pan, één portie
Een cadeautje van: Fontaine Uitgevers

19-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 1 persoon / Voorbereiding 10 minuten / Bereiding 20 minuten

Rijstkomt met gemberkip

Ingrediënten:

  • 1 el sesamolie, plus extra voor eroverheen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 10 gram verse gember, in lucifers
  • 300 ml water
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 1 theel. sojasaus
  • 1 theel. rijstwijnazijn
  • 55 gram basmatirijst
  • 1 kipfilet, in plakken van 2 cm
  • 55 gram broccoli (gewone of bimi), in kleine stukjes
  • 5 gram verse koriander, fijngesneden
  • 1 lente-ui, diagonaal in stukjes
  • zout (optioneel)

Bereidingswijze:

Verhit de sesamolie in een pan op matig vuur. Bak de knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn, maar laat ze niet te veel kleuren.

Schenk het water erbij, het bouillontablet, de sojasaus en rijstwijnazijn. Verhit en proef - voeg als dat nodig is wat zout toe. Breng aan de kook, voeg de basmatirijst toe en laat 5 minuten koken.

Draai dan het vuur laag, voeg de kip en broccoli toe (bimi is eerder gaar, dus voeg die pas toe als de kip nog 4-5 minuten moet garen). Leg het deksel op de pan en laat 8 minuten zacht koken. De bouillon moet maar net koken zodat de kip niet taai wordt. 

Doe de koriander en lente-ui in je kom. Zijn de kip en rijst gaar, schep ze dan in de kom op de koriander en lente-ui en vermeng. Besprenkel tot slot met wat sesamolie en dien op. 

Uit: Eén pan één portie
Prijs: 24,99 euro

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Eén pan, één portie →

Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recept: Toscaanse kip met aardappel →

De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.

Recept: Risotto Carbonara →

Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!

Getest: Provençaalse halloumi →

Voor deze lekkere provençaalse ovenschotel kun je kiezen voor halloumi, maar je kunt ook kabeljauw nemen.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Alfredo kip + broccoli →

Een troostrijke romige pasta die ook niet heel zwaar op de maag ligt.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.