19-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 1 persoon / Voorbereiding 10 minuten / Bereiding 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 el sesamolie, plus extra voor eroverheen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 10 gram verse gember, in lucifers
- 300 ml water
- 1/2 kippenbouillontablet
- 1 theel. sojasaus
- 1 theel. rijstwijnazijn
- 55 gram basmatirijst
- 1 kipfilet, in plakken van 2 cm
- 55 gram broccoli (gewone of bimi), in kleine stukjes
- 5 gram verse koriander, fijngesneden
- 1 lente-ui, diagonaal in stukjes
- zout (optioneel)
Bereidingswijze:
Verhit de sesamolie in een pan op matig vuur. Bak de knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn, maar laat ze niet te veel kleuren.
Schenk het water erbij, het bouillontablet, de sojasaus en rijstwijnazijn. Verhit en proef - voeg als dat nodig is wat zout toe. Breng aan de kook, voeg de basmatirijst toe en laat 5 minuten koken.
Draai dan het vuur laag, voeg de kip en broccoli toe (bimi is eerder gaar, dus voeg die pas toe als de kip nog 4-5 minuten moet garen). Leg het deksel op de pan en laat 8 minuten zacht koken. De bouillon moet maar net koken zodat de kip niet taai wordt.
Doe de koriander en lente-ui in je kom. Zijn de kip en rijst gaar, schep ze dan in de kom op de koriander en lente-ui en vermeng. Besprenkel tot slot met wat sesamolie en dien op.
Uit: Eén pan één portie
Prijs: 24,99 euro