Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Simply Jamie

Jamie Oliver

Verschijning: 26-09-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Fantastische blikfruitgranita

Uit: Simply Jamie

13-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Elk voor 6 / Voorbereidingstijd 5 minuten / Invriezen 5 uur

Granita

MANDARIJN
300 g mandarijntjes op siroop (blik)
25 ml Campari

KERSEN
425 g amarenen op siroop (blik)
25 ml whisky

AARDBEI
400 g aardbeien op siroop (blik)
50 ml vlierbloesemsiroop
sap van ½ citroen

PEER
400 g peren op siroop (blik)
2 cm gemberwortel (geschild)
sap van ½ citroen

ANANAS
425 g ananas op siroop (blik)
sap van 1 limoen

ABRIKOOS
400 g abrikozen op siroop (blik)
1 tl vanillepasta

  1. Kies je combi en maal de ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel – proef en tweak zo nodig met een beetje suiker.
  2. Giet het mengsel in een platte, diepvriesbestendige bak of schaal van 20 cm (ik gebruik het liefst porselein of aardewerk, dat ziet er leuk uit op tafel), vries minimaal 5 uur in, dek af en laat in de vriezer staan tot je zover bent. 
  3. Schraap de granita aan tafel met twee vorken los – je moet daar wel snel bij te werk gaan, maar het is de moeite waard! Heerlijk met geklopte slagroom, yoghurt, crème fraîche of vla, en in de vriezer wel 3 maanden houdbaar.

Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Recept: Kip in broodsaus uit de oven →

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Alle blogs in de rubriek Recept [58]

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →