13-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept
Elk voor 6 / Voorbereidingstijd 5 minuten / Invriezen 5 uur
MANDARIJN
300 g mandarijntjes op siroop (blik)
25 ml Campari
KERSEN
425 g amarenen op siroop (blik)
25 ml whisky
AARDBEI
400 g aardbeien op siroop (blik)
50 ml vlierbloesemsiroop
sap van ½ citroen
PEER
400 g peren op siroop (blik)
2 cm gemberwortel (geschild)
sap van ½ citroen
ANANAS
425 g ananas op siroop (blik)
sap van 1 limoen
ABRIKOOS
400 g abrikozen op siroop (blik)
1 tl vanillepasta
- Kies je combi en maal de ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel – proef en tweak zo nodig met een beetje suiker.
- Giet het mengsel in een platte, diepvriesbestendige bak of schaal van 20 cm (ik gebruik het liefst porselein of aardewerk, dat ziet er leuk uit op tafel), vries minimaal 5 uur in, dek af en laat in de vriezer staan tot je zover bent.
- Schraap de granita aan tafel met twee vorken los – je moet daar wel snel bij te werk gaan, maar het is de moeite waard! Heerlijk met geklopte slagroom, yoghurt, crème fraîche of vla, en in de vriezer wel 3 maanden houdbaar.
Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro