Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Simply Jamie

Jamie Oliver

Verschijning: 26-09-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Kip in broodsaus uit de oven

Uit: Simply Jamie
Een cadeautje van: VBK Media

14-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 - voorbereiding 10 minuten - kooktijd 50 minuten

Kip in broodsaus

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 600 ml volle melk
  • 2 tl gele mosterd 
  • 4 kleine laurierblaadjes 
  • 2 grote eieren
  • ½ bol nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 300 g witbrood
  • 4 grote kippendijfilets

  • olijfolie 
  • 2 plakjes gerookte, doorregen bacon of ontbijtspek

Bereiding:

  1. Verhit de oven tot 180 °C. Pel, halveer en snijd de ui in dunne ringen, doe deze met de melk, mosterd, laurier en eieren in een braadslede van 25 x 30 cm, rasp de nootmuskaat en kruidnagels erboven, en voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
  2. Snijd de korsten van het brood en leg ze even opzij, scheur de zachte binnenkant in stukjes, doe deze in de slede en kneed alles grondig door elkaar. Doop de apart gehouden korsten in het mengsel en leg ze langs de rand van de slede.
  3. Wrijf de kippendijen in met olijfolie en een snuf peper en zout en druk ze met het vel naar boven in de saus. Snijd de plakjes bacon doormidden, leg ze erop en zet de slede 50 minuten in de hete oven, of tot alles goudbruin is. Serveer met groenten van het seizoen.

Hoe maak je deze schotel verrukkelijk vega?
Breek 1 kleine bloemkool (400 g) in grove roosjes (laat mooie blaadjes heel), hussel deze met een beetje olijfolie en een snuf peper en zout door elkaar en gebruik ze in plaats van de kip en bacon. Rasp er 80 g cheddar of Goudse kaas over, dek de slede af met aluminiumfolie en bereid hem zoals hierboven beschreven, waarbij je het folie halverwege verwijdert.

 

Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro

Categorieën: hoofdgerecht, gevogelte

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Alle blogs in de rubriek Recept [36]

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

15-10-2024 Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

13-10-2024 Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Getest [140] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Getest: Romige Pasta met gebakken champignons en spruitjes →

Simpele champignons en simpele spruitjes in een heerlijke romige pasta.

Lijstjes [1] →

Review [40] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Recensie: Budget Vegan →

De vegan lifestyle is niet de meest goedkope manier van leven. Dit boek helpt je de kosten onder controle te houden.