Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Simply Jamie

Jamie Oliver

Verschijning: 26-09-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Kip in broodsaus uit de oven

Uit: Simply Jamie
Een cadeautje van: VBK Media

14-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 - voorbereiding 10 minuten - kooktijd 50 minuten

Kip in broodsaus

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 600 ml volle melk
  • 2 tl gele mosterd 
  • 4 kleine laurierblaadjes 
  • 2 grote eieren
  • ½ bol nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 300 g witbrood
  • 4 grote kippendijfilets

  • olijfolie 
  • 2 plakjes gerookte, doorregen bacon of ontbijtspek

Bereiding:

  1. Verhit de oven tot 180 °C. Pel, halveer en snijd de ui in dunne ringen, doe deze met de melk, mosterd, laurier en eieren in een braadslede van 25 x 30 cm, rasp de nootmuskaat en kruidnagels erboven, en voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
  2. Snijd de korsten van het brood en leg ze even opzij, scheur de zachte binnenkant in stukjes, doe deze in de slede en kneed alles grondig door elkaar. Doop de apart gehouden korsten in het mengsel en leg ze langs de rand van de slede.
  3. Wrijf de kippendijen in met olijfolie en een snuf peper en zout en druk ze met het vel naar boven in de saus. Snijd de plakjes bacon doormidden, leg ze erop en zet de slede 50 minuten in de hete oven, of tot alles goudbruin is. Serveer met groenten van het seizoen.

Hoe maak je deze schotel verrukkelijk vega?
Breek 1 kleine bloemkool (400 g) in grove roosjes (laat mooie blaadjes heel), hussel deze met een beetje olijfolie en een snuf peper en zout door elkaar en gebruik ze in plaats van de kip en bacon. Rasp er 80 g cheddar of Goudse kaas over, dek de slede af met aluminiumfolie en bereid hem zoals hierboven beschreven, waarbij je het folie halverwege verwijdert.

 

Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro

Categorieën: hoofdgerecht, gevogelte

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Alle blogs in de rubriek Recept [58]

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.