Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Simply Jamie

Jamie Oliver

Verschijning: 26-09-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Kip in broodsaus uit de oven

Uit: Simply Jamie
Een cadeautje van: VBK Media

14-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 - voorbereiding 10 minuten - kooktijd 50 minuten

Kip in broodsaus

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 600 ml volle melk
  • 2 tl gele mosterd 
  • 4 kleine laurierblaadjes 
  • 2 grote eieren
  • ½ bol nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 300 g witbrood
  • 4 grote kippendijfilets

  • olijfolie 
  • 2 plakjes gerookte, doorregen bacon of ontbijtspek

Bereiding:

  1. Verhit de oven tot 180 °C. Pel, halveer en snijd de ui in dunne ringen, doe deze met de melk, mosterd, laurier en eieren in een braadslede van 25 x 30 cm, rasp de nootmuskaat en kruidnagels erboven, en voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
  2. Snijd de korsten van het brood en leg ze even opzij, scheur de zachte binnenkant in stukjes, doe deze in de slede en kneed alles grondig door elkaar. Doop de apart gehouden korsten in het mengsel en leg ze langs de rand van de slede.
  3. Wrijf de kippendijen in met olijfolie en een snuf peper en zout en druk ze met het vel naar boven in de saus. Snijd de plakjes bacon doormidden, leg ze erop en zet de slede 50 minuten in de hete oven, of tot alles goudbruin is. Serveer met groenten van het seizoen.

Hoe maak je deze schotel verrukkelijk vega?
Breek 1 kleine bloemkool (400 g) in grove roosjes (laat mooie blaadjes heel), hussel deze met een beetje olijfolie en een snuf peper en zout door elkaar en gebruik ze in plaats van de kip en bacon. Rasp er 80 g cheddar of Goudse kaas over, dek de slede af met aluminiumfolie en bereid hem zoals hierboven beschreven, waarbij je het folie halverwege verwijdert.

 

Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro

Categorieën: hoofdgerecht, gevogelte

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.