14-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 - voorbereiding 10 minuten - kooktijd 50 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 600 ml volle melk
- 2 tl gele mosterd
- 4 kleine laurierblaadjes
- 2 grote eieren
- ½ bol nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- 300 g witbrood
- 4 grote kippendijfilets
- olijfolie
- 2 plakjes gerookte, doorregen bacon of ontbijtspek
Bereiding:
- Verhit de oven tot 180 °C. Pel, halveer en snijd de ui in dunne ringen, doe deze met de melk, mosterd, laurier en eieren in een braadslede van 25 x 30 cm, rasp de nootmuskaat en kruidnagels erboven, en voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
- Snijd de korsten van het brood en leg ze even opzij, scheur de zachte binnenkant in stukjes, doe deze in de slede en kneed alles grondig door elkaar. Doop de apart gehouden korsten in het mengsel en leg ze langs de rand van de slede.
- Wrijf de kippendijen in met olijfolie en een snuf peper en zout en druk ze met het vel naar boven in de saus. Snijd de plakjes bacon doormidden, leg ze erop en zet de slede 50 minuten in de hete oven, of tot alles goudbruin is. Serveer met groenten van het seizoen.
Hoe maak je deze schotel verrukkelijk vega?
Breek 1 kleine bloemkool (400 g) in grove roosjes (laat mooie blaadjes heel), hussel deze met een beetje olijfolie en een snuf peper en zout door elkaar en gebruik ze in plaats van de kip en bacon. Rasp er 80 g cheddar of Goudse kaas over, dek de slede af met aluminiumfolie en bereid hem zoals hierboven beschreven, waarbij je het folie halverwege verwijdert.
Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro
Categorieën: hoofdgerecht, gevogelte