Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Simply Jamie

Jamie Oliver

Verschijning: 26-09-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Megamakkelijk maisbrood

Uit: Simply Jamie
Een cadeautje van: VBK Media

15-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 12 / voorbereiding 11 minuten / baktijd 30 minuten

Maisbrood

Ingrediënten:

  • 325 g mais uit blik 
  • 215 g gesneden jalapeño’s uit een potje
  • 300 g hüttenkäse
  • 100 ml halfvolle melk
  • 300 g maismeel
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 4 grote eieren
  • 1 bosje lente-uitjes 
  • 100 g cheddar of Goudse kaas
olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Doe de mais en jalapeño’s (met vocht en al) met de hüttenkäse, melk en het maismeel, bakmeel en bakpoeder in een grote kom en breek de eieren erboven.
  2. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes en doe ze erbij. Snijd de kaas fijn en voeg het grootste deel toe, voeg 6 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe en meng alles goed.
  3. Doe het mengsel in een ovenbestendige koekenpan van 30 cm met antiaanbaklaag, verdeel het over de bodem en strijk de bovenkant glad. Strooi de rest van de kaas erover, sprenkel er een beetje olie over en zet de pan 30 minuten in de oven, of tot het brood mooi gerezen en goudbruin is. 
  4. Eet het brood warm, vers uit de oven, of laat afkoelen, pak het goed in en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro

Categorieën: bijgerecht, bakken hartig

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recept: Kip in broodsaus uit de oven →

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep