15-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept
Voor 12 / voorbereiding 11 minuten / baktijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 325 g mais uit blik
- 215 g gesneden jalapeño’s uit een potje
- 300 g hüttenkäse
- 100 ml halfvolle melk
- 300 g maismeel
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 1 volle tl bakpoeder
- 4 grote eieren
- 1 bosje lente-uitjes
- 100 g cheddar of Goudse kaas
olijfolie
Bereidingswijze:
- Verhit de oven tot 200 °C. Doe de mais en jalapeño’s (met vocht en al) met de hüttenkäse, melk en het maismeel, bakmeel en bakpoeder in een grote kom en breek de eieren erboven.
- Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes en doe ze erbij. Snijd de kaas fijn en voeg het grootste deel toe, voeg 6 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe en meng alles goed.
- Doe het mengsel in een ovenbestendige koekenpan van 30 cm met antiaanbaklaag, verdeel het over de bodem en strijk de bovenkant glad. Strooi de rest van de kaas erover, sprenkel er een beetje olie over en zet de pan 30 minuten in de oven, of tot het brood mooi gerezen en goudbruin is.
- Eet het brood warm, vers uit de oven, of laat afkoelen, pak het goed in en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.
Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro
Categorieën: bijgerecht, bakken hartig