19-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen
INGREDIËNTEN:
Bouillon
- 3 el tahin
- 1 el sojasaus
- 1 el chiliolie
- 2 el crispy chiliolie (van Lao Gan Ma)
- 2 el rijstazijn
- 2 el zwarte azijn (optioneel)
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 bosuitjes, in ringen
- 1 cm gember, fijngehakt
- 2 tl kristalsuiker
- 500 ml water
En verder
- 500 g vegagehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el donkere sojasaus
- 200 g mihoen
Toppings
- 2 bosuitjes, in ringen
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
BEREIDINGSWIJZE
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in de pot van de slowcooker. Roer goed door en laat de bouillon minimaal 4 uur op low trekken. Langer is altijd beter, want: meer smaak!
Bak, als je bijna wilt gaan eten, het vegagehakt met de knoflook en sojasaus in een koekenpan tot het vegagehakt plakkerig is.
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de mihoen over diepe borden.
Schep de bouillon over de mihoen en verdeel het vegagehakt over de kommen. Garneer met verse bosuitjes en geroosterde sesamzaadjes.
Foto en recept: Sabine Koning
Uit: Het Vega Slowcookerboek
Prijs: 22,99 euro