Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

A Very Vegan Christmas

Sam Dixon

Verschijning: 03-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Bloedsinaasappelpavlova

Uit: A Very Vegan Christmas
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

19-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 6 tot 8 personen

Bloedsinaasappelpavlova

Ingrediënten:

  • 125 ml aquafaba (vegan eiwitvervanger)
  • 1/2 tl witte azijn
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 bloedsinaasappels, of gewone sinaasappels of clementines als je geen bloedsinaasappels kunt vinden
  • 3 el kristalsuiker
  • 400 g (1 blik) kokosslagroom
  • 5-7 physalis, ter versiering (optineel)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 140 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Klop de aquafaba met de witte azijn 8 tot 10 minuten of tot het mengsel blijft staan in stijve pieken in een standmixer of met behulp van een elektrische handmixer op hoge snelheid in een geheel schone, grote, bij voorkeur metalen kom. 

Klop de basterdsuiker geleidelijk, een eetlepel per keer, erdoor tot de meringue luchtig en stijf is en een lichtbruine kleur heeft.

Schep de meringue voorzichtig op de beklede bakplaat in een cirkel met een diameter van ongeveer 23 cm. Bak de meringue ongeveer 2 uur of tot de meringue stevig is en makkelijk loskomt van het bakpapier.

Schil de sinaasappels, verwijder de witte vliezen en snijd de vruchten in de breedte in schijven van 1 cm dik. Leg de sinaasappelschijven in een kom, strooi 1 eetlepel kristalsuiker erover en zet de kom erzij zodat de kristalsuiker kan intrekken.

Haal de meringue uit de oven zodra hij klaar is en laat hem volledig afkoelen. Klop in een grote kom de kokosslagroom met de overgebleven 2 eetlepels kristalsuiker tot hij in zachte pieken blijft staan. Schep de kokosroom op de meringue en leg hier de sinaasappelschijven en desgewenst de physalis op. Snijd de meringue voorzichting in punten en serveer.

Uit: A Very Vegan Christmas
Uitgever: Good Cook
Prijs: 17,50 euro

Categorieën: nagerecht, bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →